Pasinerkite į žavingų rubinų pasaulį

Drąsiai galima sakyti, kad būtent rubinai yra vienas nuostabiausių akmenų, kuriuos mums dovanoja pati gamta. Rubin spalva tikrai nepalieka abejingų, o jų žavesys ir elegancija – leidžia suprasti, kad šiuo akmeniu norėsite dabintis visą savo likusį gyvenimą. Dar daugiau, rubinai taip pat puikiai tinka gaminant įvairius papuošalus, juos vertina tiek klasikos, tiek ir modernaus stiliaus gerbėjai. Svarbu pasakyti, kad apie šiuos brangiuosius akmenis galima pateikti ir daug įdomių faktų, kurie tik dar kartą leis įsitikinti, koks nuostabus pasirinkimas tai yra. Taigi, pats metas apie juos sužinoti ir dar daugiau. 

  1. Ne paslaptis, kad rubinas yra vienas brangiausių pasirinkimų. Na, o viena iš priežasčių, kodėl už rubinus tenka sumokėti iš tiesų nemažai, yra ta, kad jie išgaunami vos keliose pasaulio vietose. Taigi, viena jų yra Mozambikas.
  2. Ne paslaptis ir tai, kiekvienam iš mūsų, pagal gimimo mėnesį yra priskiriamas tam tikras akmuo. Na, o kas yra pasakytina apie rubinus, kokį mėnesį gimusiems žmonėms yra dedikuotas rubinas? Pasirodo šie akmenys yra skirti tiems, kurie gimė liepos mėnesį. Be to, rubinas simbolizuoja meilę, šilumą.
  3. Taip pat svarbu akcentuoti, kad būtent šis akmuo yra vienas kiečiausių akmenų ir pagal savo kietumą jis nusileidžia tik deimantams bei mozanitui. 
  4. Svarbu akcentuoti, kad kone visi rubinai turi šilko inkliuzų ir, jei jų nėra, tai gali būti keliamas įtarimas, kad rubinas yra sintetinis arba buvo apdorotas. 
  5. Kalbant apie rubinus, negalima pamiršti ir briaunavimo. Taigi, kuo šis procesas yra svarbus akmenims? Briaunavimas rubinams yra labai svarbus dėl kelių priežasčių. Visų pirma, tinkamai bei profesionaliai atliktas briaunavimas leidžia sumažinti šilko inkliuzų skaičių. Tačiau ir tai – dar ne viskas: tinkamas briaunavimas turi įtakos šviesos atspindžiui bei gali turėti įtakos spalvos ryškumui. Na, ir, žinoma, taip pat svarbu akcentuoti, kad pjūvio kampas nulems tai, kaip vizualiai atrodys akmuo. 

Papuošalai su rubinais šiandien gali būti užsakomi ir internetu. Na, o  pati populiariausia rubino forma papuošaluose yra ovalo.