Ką pirkti: naudotas dalis ar naujas?

Ruošiant automobilį remontui reikia būti pasiruošus, jog teks sumokėti už detalę ir jos pakeitimą, jei tai darysite autoservise. Svarbus žingsnis – kokybiška automobilio dalis. Kokybiškos gali būti tiek naudotos, tiek naujos detalės, bet ką rinktis? Apačioje privalumai ir trūkumai:

Naudotos autodalys

Pasirinkti naudotas dalis galite dėl geros priežasties – būkite draugiški aplinkai. Pirkdami naudotas dalis būsite draugiškesni aplinkai dėl to, jog naudosite jau pagaminta detalę. Jos nereikės gaminti gamykloje, ji jau yra. Laukia Jūsų automobilio remonto. Nors ji buvo eksploatuojama seniau, ji nėra prastesnė. Galbūt automobilis, kuris anksčiau buvo itin atidžiai prižiūrimas, važiuodavo sutvarkytais keliais, niekada nepraleisdavo reguliaraus apsilankymo autoservise. Prikelkite automobilio detalę naujam gyvenimui! Dar viena priežastis rinktis naudotas autodalis – detalės identiškumas. Ieškodami detalės pasitelkite visas automobilio specifikacijas, o ypač pagaminimo metus bei mėnesį. Tokiu būdu galėsite rasti identišką detalę, nes ji bus pagaminta tokiu pačiu metu pagamintam automobiliui. Investuodami į detalę, kuri idealiai tinka Jūsų parduotuvei, neprašausite. Geriausia priežastis – kaina! Pirkdami detalę, kuri buvo naudota Jūs sutaupysite.

Nauja dalis

Dažniausiai naujos detalės kaina net negali konkuruoti su naudotos. Kodėl naujos detalės kaina kartais skiriasi itin smarkiai? Taip yra dėl to, jog detalė nebuvo įdiegta automobiliui. Ji buvo gaminama atskirai, gamykloje. Tuomet detalę reikėjo įpakuoti bei atvežti į parduotuvę. Visi gamybos ir pardavimo kaštai brangina visą procesą ir galutiniame rezultate – automobilio detalė brangi. Priežastis, dėl kurios verta pirkti naują detalę, tai patikimumas. Nauja detalė, atvežta tiesiai iš gamyklos, bus patikimesnė nei naudota. Taip yra dėl to, jog nežinome naudotos autodalies istorijas. Galbūt automobilis, kuriame buvo detalė pateko į autoavariją, kurioje buvo sulankstyta ir sulaužyta beveik viskas, galbūt automobilis skendo ar degė. Visi šie veiksniai galėjo paveikti detalės kokybę. Nors naudotos autodalys Jums pasiūlys identišką detalę, ji ne visada gali būti tokia pat patikima kaip nauja.

Išsirinkite detalę pagal savo bei automobilio poreikius. Apgalvokite, kiek verta investuoti į automobilį. Galbūt planuojate jį keisti kitu? Jei remontuojate automobilį ne tik dėl to, kad nesugestų dabar, o dėl to, kad ji tarnautų ilgiau – būkite pasiryžę paieškoms. Naudotos ir naujos autodalys skiriasi visai nedaug, dažnai net ir pagrindiniai skirtumai išnyksta. Kaip? Pavyzdžiui, naudotos detalės patikimumas gali būti toks pat kaip naujos. Taip gali nutikti, jei automobilis yra nebe eksploatuojamas nuo pirmos savo kelionės, o Jūsų automobiliui reikalinga detalė yra visiškai nepaveikta. Svarbiausia išsirinkti detalę, kuri tikrai tiks ir nereikės vargintis dėl jos gražinimo ir bendro laiko gaišimo. Taupykite laiką rinkdamiesi detalę atidžiai!