Kaip masažas gali pagerinti jūsų savijautą?

Niekas neabejoja dėl masažo naudos, tačiau iki šiol tai yra laikoma prabangos preke ir mažai kas sau leidžia dažnai mėgautis šiuo malonumu. Salone atliekamas masažas ne visada gali būti toks, kaip yra parašyta reklaminiame lankstinuke ar kainoraštyje. Geriausia jį pajusti ir suprasti galima tik praktiškai pabandžius ir pajutus masažo specialisto rankų jėgą ir profesionalumą.

Atpalaidavimas

Masažo metu yra sukuriamas gana intymus ryšys, net gi šiek tiek sakralinis, tad labai svarbu, kad asmuo, darantis masažą nebūtų neigiamai nusiteikęs ar įsitempęs, nes tą pajus ir klientas. Pagrindinė priežastis dėl ko žmonės ateina į masažą yra ta, kad jie jaučiasi pavargę, praradę energiją, įsitempę ir patiria daug streso. Taigi masažistas atlikdamas masažo technikas, atpalaiduoja, nuima įtampą ir padeda geriau jaustis ne tik fiziškai, bet ir emociškai.

Streso mažinimas

Masažas taip pat gali sumažinti nerimą; gerinti miego kokybę; didina energijos lygį; pagerina koncentraciją, kraujo cirkuliaciją; sumažina nuovargį.

Nuolatinio nugaros skausmo mažinimas

Be to, masažo dėka galima žymiai sumažinti nuolatinius nugaros skausmus; palengvina gimdymo skausmus; priklausomybę nuo vaistų; didina imunitetą ir stimuliuoja limfos tekėjimą, sutvirtinantį natūralią organizmo gynybos sistemą.

Raumenų sutvirtinimas

Padeda ir tvirtinti raumenis, kurie yra nusilpę po įvairių ligų ar traumų. Pavyzdžiui, sportininkai dažnai patiria pačio įvairiausio pobūdžio traumų, tam, kad greičiau išgytų ir sustiprėtų, jie reabilitacijos metu lanko ir privalomų masažų kursą.

Sąnarių ir audinių atstatymas

Būtent jo dėka yra atstatomas sąnarių lankstumas ir skatinama audinių regeneracija, padedanti mažinti įvairias hematomas, randų audinius, raiščių patempimus, pooperacines sąaugas ir patinimus.