Pamirškite pradingusias siuntas – jų nebeliks

Nors ir ne itin dažnai, tačiau buvo galima išgirsti istorijų apie dingusias siuntas, siunčiamas į užsienį, ypač Jungtines Amerikos Valstijas. Pradingusios siuntos bet kuriuo atveju yra nemalonios problemos, sukeliančios finansinių nuostolių siuntėjui arba gavėjui, tačiau papildomai pradingusi siunta gali iššaukti konfliktines situacijas, nemalonias kalbas arba net šmeižtą apie sukčiavimą arba apgavystes. Laimei, tokių siuntų nebeliks, nes JAV, Lietuva ir daugybė kitų viso pasaulio šalių yra prisijungusios prie PRIME susitarimo.

PRIME susitarimas – tai susitarimas, kurį pasirašę įvairių pasaulio šalių nacionaliniai pašto operatoriai įsipareigoja tarpusavyje keistis siuntų sekimo duomenimis.

Specialistai ir pašto paslaugų naudotojai vienareikšmiškai sutinka, kad tokia paslauga buvo būtinybė, nes šiandien ypač sparčiai auga internetinis verslas, tarptautinė prekyba, todėl siuntų daugėja, o kartu auga ir rizika siuntą prarasti.

Prie PRIME susitarimo šiuo metu taip pat yra prisijungę šios šalys: Kinija, Rusija, Didžioji Britanija, Japonija, Vokietija, Prancūzija, Airija, Danija, Belgija, Austrija, Islandija, Gibraltaras, Armėnija, Albanija, Kipras, Liuksemburgas, Malta, Slovėnija, Suomija, Švedija, Šveicarija, Meksika, Paragvajus, Kiribatis, Aruba, Kaimanų salos, Vanuatu, Hondūras, Dominikos Respublika ir Tailandas, tačiau planuoja prisijungti dar daugiau šalių.

Jei siunčiate siuntą į vieną iš šių šalių, siuntos kelią stebėti galite Lietuvos Pašto svetainėje internete, o, jei šalies sąraše nėra, stebėjimas turi būti atliekamas kaip seniau – konkrečios užsienio šalies pašto operatoriaus sistemoje. Iš Lietuvos siuntos dažniausiai siunčiamos į Jungtinę Karalystę, Vokietiją ir Rusiją, visos šios šalys yra prisijungusios prie PRIME susitarimo, todėl galite būti ramūs – jūsų siunta gavėją pasieks.

Taigi, augantys internetinio verslo mastai skatina ieškoti metodų, kaip maksimaliai padidinti paslaugų kokybę ir minimaliai sumažinti riziką. Kalbant apie siuntas, o ypač jų saugumą, tai užtikrina daugiašalė PRIME sutartis.