Apsauga, kuri nieko nepraleidžia

Kai kalba eina apie malonumus lovoje, daug kas tik paslaptingai nusišypso. Iš tiesų, garsiai kalbėti apie seksą dabar vis dar tebėra nemalonu. O be reikalo, kadangi šioje subtilioje srityje spragų yra nemažai. Viena didžiausių – lytiškai plintančio ligos.

Lytiškai plintančių ligų šiandien yra priskaičiuojama ne viena. Nuo nepavojingų iki mirtinų – venerinėmis ligomis gali susirgti kiekvienas, kuris nesisaugoja ir stačia galva neria į atsitiktines pažintis ir, žinoma, lovą. Pagrindinės lytiškai plintančios ligos šiuo metu yra gonorėja, sifilis, niežai, chamidiozė, trichomonozė, bakterinė vaginozė (gardnereliozė), ŽIV, AIDS bei daugelis kitų.

Tiesa, labai daug šnekama apie tai, kokios baisios yra lytiškai plintančios ligos, koks sunkus ir nemažų išlaidų pareikalaujantis yra jų gydymas ir pan. Tik įdomu, kodėl nediskutuojama apie tai, dėl kokių priežasčių susergama tokiomis problemomis. O atsakymas yra labai elementarus ir paprastas: nes nesisaugojama.

Viena iš dažniausių priežasčių yra seksas su mažai pažįstamu žmogumi. Nieko arba labai mažai žinant apie jo sveikatą, kyla rizika užsikrėsti. Juk ką gali žinoti su kokiais asmenimis ir kiek seniai ta persona mylėjosi ir dabar serga venerine liga. Be to, nereikėtų pamiršti fakto, kad laisvesnio elgesio merginos ar vaikinai apskritai linkę slėpti ar meluoti apie savo kartus ar partnerius.

Kita vertus, net ir vienas kartas su tikru vakarėlių liūtu ar abejotinos lytinės sveikatos žmogumi gali tapti lemiamu. Kodėl? Nes nesisaugoma. Šiuo atveju, vienintelė ir paprasčiausia apsaugos priemonė yra prezervatyvas. Juos nusipirkti dabar galima beveik visuose prekybos centruose, kioskuose, degalinėse ir pan. Jų kaina – irgi nėra milžiniška, todėl į vakarėlį, kelionę ar bet kur kitur pasiimti tokį apsauginį daikčiuką – tiesiog būtina. Net jeigu ir nepavyksta atsispirti saldžiai pagundai, nuostabiai moteriai ar įspūdingo stoto vyrui, bent jau prezervatyvai suteiks tam tikrą apsaugą nuo lytiškai plintančių ligų ir sunkių to komplikacijų.