Laistymo sistemos

Pavasarį, kai gamta bunda pradedame sodinti svarbiausias daržoves bei vaisius, bei taip ruošiamės gausiam derliui. Tuo pačiu sodiname augalus, gėles, tuo pačiu ir per naują tręšiame žolynus. Tačiau tam, kad augalai žydėtų, daržovės augtų, o žolė žaliuotų, reikia išties pasistengti ir nuolat laistyti savo sodą. O tai išties didelis rūpestis, nes ne visada lyja lietus, tad tenka savarankiškai juos drėkinti. Juk be vandens jos stabilus augimas neįmanomas. Bet jeigu sodas didelis tai rankiniu būdų tai padaryti labai sunku, tad geriau įsirengti laistymo sistemas. Juk reikia, kad sodo gėrybės bei augalai gautų pakankamai vandens, be tuo pačiu ir ne per daug. Jeigu planuojate įsirengti vieną iš tokių sistemų artimiausių metu arba pasikeisti senąją, tuomet turėtumėt žinoti, kad pigi laistymo sistema ne tik gali greitai sugesti, bet ir kenkti augalams bei žmogaus sveikatai.

Todėl šį kartą bus kalbama būtent apie laistymo žarnas. Kurias geriausia rinktis? Pirma, laistymo žarnos turi būti tvirtos ir žinoma patvarios, kad tarnautų, ne vieną ir ne du sezonus. Kadangi sodą reikia lieti kiekvieną dieną, o kartais net po kelis kartus, todėl būtina pasirinkti jūsų daržui bei žolynui tinkamą laistymo sistemą.

Rinkitės laistymo sistemą, kuri yra iš polisterio pluošto, nes tokia žarna gerai laikosi esant žemai temperatūrai bei itin aukštai, o ir yra atspari UV spinduliams bei dumblui. Tokiose laistymo sistemose nėra kenksmingų medžiagų, todėl galima lengva širdimi laistyti savo sodo gėrybes.

Laistymo sistemą galima statyti bet kur, o jos laistymo kryptį nukreipti į bet kokį plotą. Žinoma, svarbu, kad laistymo žarna nekliūtų už kojų ir būtų tvarkingai padėta, todėl žarnai reikia įsigyti stacionarų laikiklį, kurį bus galima visur nešioti.