Kokių medžiagų vaikiškus drabužius rinktis?

Klaidinga manyti, jog vaikiški rūbai greitai išaugami, todėl juos renkantis nereikia investuoti nei laiko, nei pinigų. Iš kokybiškų medžiagų pagaminti drabužiai ne tik ilgiau nesusidėvės – juos bus malonu dėvėti ir kur kas paprasčiau prižiūrėti.
Renkant vaikiškus rūbus, reikėtų atkreipti dėmesį į tai, jog juose būtų kuo mažiau sintetinių medžiagų, kurios itin sunkiai praleidžia orą ir nepasižymi itin dideliu atsparumu karščiui. Po skalbimo tokie rūbai gali ir susitraukti, todėl net ir susižavėjus ypač gražiais raštais ar spalvomis, nepamirškite patikrinti drabužio etiketės ir pasirūpinti, jog vaikiški drabužiai būtų pagaminti iš kuo natūralesnių medžiagų. Renkantis viršutinius drabužius, medžiagos gali būti ir sintetinės – tuomet svarbiausia, jog jos būtų nepralaidžios vandeniui ir tuo pačiu leistų odai kvėpuoti.
Kalbant apie tuos rūbus, kurie liečiasi prie kūno, dažniausiai rekomenduojama rinktis lininius ir medvilninius drabužius vaikams. Iš šių medžiagų pagaminti rūbai yra ilgaamžiai ir pralaidūs orui, todėl vaikai su jais jaučiasi laisvai ir patogiai. Nei linas, nei medvilnė nedirgina vaiko odos, todėl šios medžiagos rekomenduojamos ir alergiją turintiems vaikams. Tarp vaikams rekomenduojamų medžiagų galima rasti ir šilką, kašmyrą ar angorą – visos jos yra švelnios ir nedirgina odos.
Medžiagų pasirinkimas vaikiškiems rūbams išties gausus, tačiau nepamirškite atkreipti dėmesį ir į pačios medžiagos kokybę – priklausomai nuo audinių gamintojų ir siuvimo technologijų, tos pačios rūšies medžiagos gali gerokai skirtis ir tai turės akivaizdžios įtakos galutiniam drabužiui. O kai visa etiketė bus išnagrinėta ir būsite tikri, jog medžiaga yra tinkama nešioti, pats metas į pagalbą pasikviesti ir savo mažuosius – jie tikrai turės savo nuomonę apie kiekvieną rūbą ir nesunkiai išsirinks tą, kuris bus pats švelniausias ir patogiausias.