Kaip sutaupyti dengiant stogą?

Šiandien vis dažniau grįžtama prie senovėje plačiai naudotos stogo dengimo technikos – čerpių. Didelis čerpių asortimentas ir skirtinga čerpių kaina gali pakoreguoti pirkėjo norus bei suteikti išeitis, apie kurias galbūt net nebūtų pagalvojęs, tačiau lygiai taip pat greitai sukuriančias išskirtinio stogo įspūdį. Ypatingai svarbus ekonomiškumo momentas jauniems ar taupantiems savo finansus žmonėms nejučia kelia daugybę klausimų galvoje, ką ir kodėl vertėtų rinktis. Pateiksime keletą variantų, kurie pretenduoja į skirtingus čerpių kainos segmentus.

MAŽA BETONINIŲ ČERPIŲ KAINA

Dėl paprastos ir technologine prasme nesudėtingos betono gamybos, betoninės čerpės yra sąlyginai pigios. Tai – pagrindinis jų privalumas. Tvirtumu ir atsparumu atmosferos poveikiams jos nė kiek nenusileidžia kitiems kitoms čerpių rūšims. Deja, asmenys nusprendę rinktis betonines čerpes gali likti apriboti siaura betoninių čerpių spalvų gama. Daugiausiai jos gaminamos pilkų (kaip ir pats betonas) atspalvių, o formos ir matmenų prasme jos visos praktiškai identiškos.

VIDUTINĖ KERAMIKINIŲ ČERPIŲ KAINA

Keramika, arba kitaip dar vadinamas klinkeris, dabar ypač populiari stogo danga. Nuo seniausių laikų naudojamas molis iki šiol plačiai taikomas pramonėje. Kaitinant jį aukštos temperatūros krosnyse, medžiaga tampa be galo tvirta ir atspari bet kokiems aplinkos šalčio ar karščio poveikiams. Pasirinkus keramikines čerpes teks sumokėti kiek brangiau negu už betonines, bet milžiniškas spalvų, paviršių ir formų pasirinkimas patenkins net ir inoringiausių klientų poreikius.

DIDESNĖ AKMENINIŲ ČERPIŲ KAINA

Pasaulyje jau keletą dešimtmečių naudojamos, o Lietuvoje sparčiai populiarėjančios akmens skalūno čerpės skirtos tikriems minimalistinio stiliaus mėgėjams. Skandinaviško dizaino, elegantiškos bei kiek atšiauriau atrodančios čerpės yra brangesnės nei prieš tai minėtos čerpių rūšys. Visgi, galintiems į stogo dangą investuoti daugiau pinigų, rekomenduojama rinktis akmenines čerpes ir mėgautis išskirtine pastatų stogų išvaizda.

Daugiau informacijos apie statybines medžiagas: agmeka.lt