Kaip prižiūrėti drabužius tinkamai?

Keičiantis sezonui, keičiame ir savo garderobą, todėl svarbu tinkamai paruošti drabužius prieš nugrūdant juos giliai į spintą. Svarbu žinoti, kad skirtingų medžiagų drabužius reikia skalbti ne tik skirtingoje temperatūroje ar specialiu režimu, bet ir naudojant skirtingas skalbimo priemones. Mes patarsime Jums kaip tai padaryti tinkamiausiai.

Medvilnė- tai tikriausia lengviausiai prižiūrima medžiaga, kurios drabužius galime rasti kiekvieno žmogaus garderobe. Storesnės medžiagos medvilnę patartina skalbti iki 60 laipsnių temperatūroje, plonesnės iki 40 laipsnių. Nepatartina naudoti baliklius skalbiant šio tipo drabužius. Taip pat būtina atskirti spalvotas medžiagas nuo juodų ar baltų ir naudoti tik specializuotas skalbimo priemones.

Trikotažas- jį reikėtų skalbti tik žemoje temperatūroje, rankomis ar specialia „švelnia“ skalbimo mašinos programa. Džiovinti geriausia ant medvilninio rankšluosčio kuris sugertų drėgmę ir nedeformuotų drabužio. Lyginti geriausia žema temperatūra, perbraukiant keletą kartų per tą pačią vietą.

Viskozė- aukštai temperatūrai jautri medžiaga. Jos nepatartina skalbti aukštesnėje nei 40 laipsnių temperatūroje, o lyginti reikėtų tik pačia silpniausia programa.

Šilkas- jo nepatartina skalbti mašina, kadangi tai ypač delikati medžiaga. Geriausia šilkinius drabužius valyti cheminėje valykloje, o neesant galimybei atsargiai skalbti rankomis. Tam, kad spalvos išliktų ryškios, paskutinio skalavimo metu galima įpilti šiek tiek acto į vandenį ir būtinai džiovinti drabužį pavėsyje.

Laikantis šių patarimų Jūsų drabužiai tarnaus žymiai ilgesnį laiką. Jei nežinote kokios medžiagos yra drabužis, visą informaciją rasite ant etiketės. Jei drabužio nesiruošiate nešioti ilgą laiką, viską sudėkite į specialius, tam skirtus maišus. Šie patarimai padės Jums ne tik pratęsti drabužio tarnavimo laiką, bet ir išlaikyti jį patrauklų daug ilgiau.