Kaip išsirinkti vežimėlį?

Vežimėliai yra vienas brangiausių ir svarbiausių pirkinių kūdikiams. Tinkamas pasirinkimas bus geras pagalbininkas, o ne tikra problema (ir tai kainuos daug). Bet juk be vežimėlio nei viena mama neįsivaizduoja savo gyvenimo, kadangi jis itin geras pagalbininkas daugelyje sričių, kuomet turite net kelis mažus vaikus.

Koks yra tobulas vežimėlis?

Jis turėtų būti labai lengvas, patvarus, lengvai valdomas, tinkamas vaikams, dažniausiai sulankstomas, užima mažai vietos. Na, jo kaina turėtų būti kuo mažesnė. Deja, iki šiol nė vienam gamintojui nepavyko pagaminti vežimėlio su visomis šiomis savybėmis, todėl jūs turite nuspręsti, kurie iš jų jums tikrai svarbūs, kurie patenka į „nekenksmingų“ kategoriją ir pagal kriterijus pasirinkti geriausiai atitinkančius jūsų poreikius.

Kas svarbu, o kas ne, priklauso nuo jūsų gyvenimo būdo ir poreikių. Todėl pirmas dalykas, kurį turite padaryti, yra persvarstyti, kada jums reikia vežimėlio ir kaip juo naudotis.

Kuriuo keliu eisite ir važiuosite?

Ant kokių paviršių dažniausiai stumiate vežimėlį? Galbūt planuojate daug laiko praleisti šalia esančiame parke, o vežimėliui tenka įveikti nelygius miško kelius, o žiemą – pusiaukelėje bijote užstrigti? Tokiu atveju jums labiau tiks vežimėlis su dideliais pripučiamais ratais. Jei dažniausiai vežimėlių prireikia miestuose ir prekybos centruose, kur grindų ar šaligatvio paviršius yra labai lygus, ratukai, besisukantys aplink ašį, yra geresnis pasirinkimas: tokie vežimėliai yra lankstūs ir lengvai pritaikomi prie siaurų tarpų tarp parduotuvių lentynų. Jei gyvenate daugiabučio namo penktame aukšte, o name nėra lifto, Jums bus svarbus vežimėlio svoris. Jei name yra liftas, įvertinkite pasirinkto vežimėlio ir lifto durų plotį: ar jis pro jas pratilps?

Kaip dažnai ir kaip keliaujate su vaikais?

Jei vežimėlis reikalingas norint važiuoti dideliais atstumais rajone, rasite patvarų ir patogų vežimėlį.Galite pasirinkti vežimėlio nugarėlę nulenkti į horizontalią padėtį (leisti vaikui miegoti). Jei dažnai reikia keliauti automobiliu, gali tekti atsisakyti kai kurių komforto elementų ir pasirinkti vežimėlį, kuris lengvai sulankstomas ir telpa į bagažinę (dar paliekant vietos kitiems daiktams). Jei dažnai keliaujate viešuoju transportu, vežimėlio svoris ir galimybė greitai ir lengvai (viena ranka) sulankstyti vežimėlį gali būti svarbesnis už patogumą, kurį suteikia dideli pripučiami ratai. Jei Jūsų būstas nedidelis, trijų dalių vežimėliai greičiausiai yra ne pats tinkamiausias sprendimas: vienu metu naudosite tik vieną arba dvi dalis, o tai reiškia, kad kitas reikės kažkur sandėliuoti. Pirkti atskirus vežimėlius gali kainuoti brangiau, bet erdvė namuose taip pat kainuoja!

Kada naudojamas vežimėlis?

Jei mažylis gimė šaltuoju metų laiku, geriausia rinktis vežimėlį su didesniu lopšiu. Vežimėliai su dideliais pripučiamais ratais taip pat labiau tinka žiemai: maži ratukai pasidengia šlapiu sniegu ir užstringa. Skirtingiems sezonams gali prireikti ir skirtingų priedų: apsaugos nuo lietaus ar saulės, voko kojelių ir kt. Ar jums reikia didelio pirkinių krepšelio?
Jei planuojate daugiau laiko praleisti lauke ir vestis savo vaikus apsipirkti, erdvus pirkinių krepšys gali būti svarbus jūsų privalumas. Tačiau atminkite, kad net ir didžiausių iš jų pakanka palyginti nedideliam pirkinių kiekiui, o apsipirkti be kūdikio yra patogiau esant vaiko „vežimėlio amžiui“. Kiek vaikų jūs turite? Jei turite dvynių ar nevykėlių, jums bus naudingi dvigubi arba dvigubi vežimėliai (dar kartą atsižvelkite į jų svorį, plotį ir kitus matmenis). Vyresniems vaikams vežti galima ir specialius vežimėlius su vežimėliais (variantai su kėdutėmis).