Kaip pasirinkti lentynas vaikų kambariui?

Vaikų kambario interjero kūrimas reikalauja didelės atsakomybės. Nėra jokių abejonių, kad vieta, kurioje auga mažoji asmenybė, daro ypatingą reikšmę vaiko gebėjimų ir psichologinės būsenos formavimuisi. Taigi, kiekviena smulkmena vaiko erdvėje yra labai reikšminga ir svarbi, nes visi akcentai kartu sudaro bendrą visumą. Lentynos vaikų kambariui – naudingas ir stilių pabrėžiantis baldas. Kaip teisingai pasirinkti? 

 

  • Kambario interjero stilius – bene svarbiausias kriterijus, į kurį būtina atsižvelgti prieš įsigyjant naują daiktą ar baldą namuose. Jei vaiko kambaryje nėra daug ryškių daiktų ar dekoro akcentų, išskirtine dėmesį traukiančia detale gali tapti būtent originali geros kokybės lentyna! Įvertinus aplinkoje vyraujančias spalvas, lengviau pasirinkti tiek lentyną, tiek kitus reikalingus elementus. 
  • Perkant vaikiškas lentynas, derėtų atsakingai nuspręsti, kurią kambario vietą joms geriausia skirti. Į tai atsižvelgus reikalingas tikslus ilgio ir pločio išmatavimas. Svarbu nesielgti spontaniškai. Apgalvoti pasirinkimai neleis suklysti ir nusivilti! 
  • Lentynas rinktis galima iš skirtingų modelių. Jei kambaryje yra pakankamai vietos, svarbią erdvės dalį gali užimti pastatomos lentynos. Toks pasirinkimas labai patogus mažesniems vaikams, nes reikiamus daiktus jie gali pasiekti patys. Be to, vaikiškos lentynos žaislams yra išties praktiškas pirkinys, leidžiantis palaikyti tvarkingą kambario atmosferą.
  • Neįprasto, modernaus dizaino pakabinamos lentynos – geras pasirinkimas norintiems sukurti unikalų vaiko kambario interjerą. Visų pirma, pakabinamos lentynos variantas padės sutaupyti erdvės. Tokią lentyną nesunku pritaikyti bet kokioje erdvėje. Šiuolaikinių baldų pasiūla išties įdomi: kambario puošmena gali tapti sraigės įvaizdžio arba talpi lentyna su žaismingų augalų motyvais. 
  • Tiems, kurie mėgsta laiko patikrintus sprendimus, daugeliui įprastą ir neišsiskiriantį dizainą, puikiai pasitarnaus klasikinio stiliaus lentynos iš medienos. Skirtingais atspalviais žaidžiantys pasirinkimai papuoš kambarį ir suteiks galimybę sutalpinti daugybę daiktų į reikiamas vietas. Klasikos mėgėjams tai labiausiai pasiteisinantis variantas. 
  • Daiktus, žaislus, knygas ar mokymosi reikmenis lentynose galima laikyti skirtingais būdais. Svarbu, kuris variantas yra priimtinesnis: atviros lentynos ar su dėžutėmis. Smulkesni daiktai dėžutėse ar krepšeliuose visuomet atrodo estetiškai ir tvarkingai. Stilingos dėžės lentynose sudarys malonų įspūdį ir taps dailia puošmena. Tuo labiau, kad šių detalių pasirinkimas toks platus: medinės, plastikinės, medžiaginės, pintos, skirtingų formų ir raštų! 
  • Neturint užtektinai laiko lankytis fizinėse parduotuvėse ar norint sutaupyti, verta pasižvalgyti prekių pasiūlymų internete. Virtualiose parduotuvėse asortimentas didesnis, be to, neretai galima sulaukti įvairių akcijų. Kitas baldų pirkimo internetu pliusas – prekių pristatymas, kur dažnai siūlomos skirtingos alternatyvos.