Į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis vaikišką vežimėlį?

Tikriausiai perkant vaikiškas prekes svarbu ne tik lovytė, drabužėliai, bet ir geras vaikiškas vežimėlis. Juk tai irgi ratai, kurie kaip ir automobilis, turi tarnauti tikrai ilgą laiką. Todėl nenuostabu, kad tėveliai ilgai domisi, koks vežimėlis bus geriausiais, patogiausias ir tinkamiausias jų naujagimiui. Kadangi vežimėlių rinkoje išties labai daug, o pasirinkimas ir modernumas gali apsukti taip galvą, kad nusipirksite visiškai nefunkcionalų vežimėlį, todėl skubame jums padėti. Patarsime į ką reikia būtinai atkreipti dėmesį renkantis vaikišką vežimėlį.

Pirma, pasirūpinkite, kad vežimėlis būtų funkcionalus ir transformuotųsi, taip sutaupysite išties daug pinigų. Toks vaikiškas vežimėlis dažniausiai turi lopšį, sportinę dalį bei automobilio kėdutę. Tai pasirinkę tokį tipą, tikrai neprašausite ir galėsite skirti likusius pinigus, kitoms reikmėms. Tai tiesiog ekonomiškas variantas, tačiau žinoma neamžinas variantas, kadangi vaikui augant reikia keisti ir automobilio kėdutę. O ir vaiko svoriui keičiantis, norėsis lengvesnio vežimėlio.

Taip pat svarbu, renkantis vežimą — ratai. Kaip ir automobiliui, taip ir vaikiškam vežimui svarbūs yra kokybiški ratai. Tad renkantis svarbu atkreipti dėmesį ar ratai yra pripučiami. Jeigu planuojate dažnai vaikščioti lauke, po parką ar mišką, tuomet pripučiami, minkštesni ratukai kaip tik tiks vežimėliui. Jei gyvenate ten kur smėlėtas, žvyrinis kelias, ar gyvenate prie jūros, tuomet jums reikės ratuku su guoliais, kurių nereikia taip dažnai valyti bei keisti. Taip pat, jei vežimėlis bus vežamas daugiau asfaltuotu keliu, bus reikalingi maži ratukai, kadangi jie yra daug manevringesni, nei stambūs, dideli. Galiausiai, kiek ratukų pasirinkti — tris ar keturis? Tai yra pačių tėvelių sprendimas. Trys ratai geriau ir laisviau manevruoja, o keturi yra stabilesni.

Tad prieš perkant vežimą, būtinai pasirūpinkite, kad ne tik vaikui būtų patogu bei saugu, o ir jūs galėtumėte be vargo stumti vežimėli, kokiu tik norite keliu. Juk buvimas gryname ore turi būti ne kančia, o malonumas, tiek vaikui, tiek ir jo tėveliams.