Ko reikia kūdikio kraiteliui?

Kūdikio gimimas yra ypatingas įvykis jaunų tėvų gyvenime, dėl to stengiamasi šiai progai tinkamai pasiruošti ne tik psichologiškai, bet ir įsigyjant būtiniausių drabužėlių ir mažylio priežiūros reikmenų kraitelį. Nors dažnai vyresnio amžiaus moterys, tiki prietaru, jog nevalia iš anksto negimusiam vaikeliui pirkti daiktų, reiktų pagalvoti tik apie pačius būtiniausius, kurių gali prireikti gimdymo namuose ar ligoninėje.

Neverta pirkti daug daiktų dar mažyliui negimus ir dėl labai praktinių priežasčių:

  • Jūs nežinote kokio sudėjimo t. y. svorio ir ūgio gims jūsų vaikelis;
  • Vaikai labai sparčiai auga, tad jūsų nupirkti rūbeliai greitai bus per maži ir reikės naujų;
  • Reiktų pirkti būtinus rūbelius, atsižvelgiant į sezoną, nes jei gimdote vasarą, tuomet tikrai neverta vaiko šiltai aprengti, nes perkaitimas gali jam sutrikdyti sveikatą.
  • Svečiai, ateisiantys lankyti kūdikio dažnai mėgsta dovanoti vaikui ir mamai rūbelius bei įvairius kūdikių priežiūros reikmenis;
  • Sudarykite sąrašą, ką jūs norite įsigyti ir paviešinkite savo svečiams, „Kūdikio sutiktuvių“ (angl. Baby shower) vakarėlio proga.

O jei vis dėl to nusprendėte, kad jums bus ramiau, pasiruošus iš anksto, tuomet rekomenduojame įsigyti: kūdikio krepšelį į ligoninę (natūralios medvilnės ar trikotažo marškinėlius išvirkščiomis siūlėmis, su pirštinaitėmis; palaidinukę; ploną ir storesnę kepurytę; šliaužtinukus; sauskelnių ar vystyklų komplektą; kojinaites; antklodę ar vokelį (miegmaišį)).

Taip pat pravers dar vienas kūdikio rūbelių komplektas, paruoštas namie: natūralaus pluošto kepurytės; medvilniniai marškinėliai (smėlinukai) tiek trumpomis, tiek ilgomis rankovėmis; glaustinukės; šliaužtinukai; megztukai; kombinezonai; kojinaitės; higienos priemonės bei sauskelnės. Vertėtų pasirūpinti ir tinkama patalyne, kuri būtų pasiūta iš natūralaus pluoštų, nedirgintų ir nealergizuotų kūdikio odelės. Jums tikrai pravers porą antklodžių, nešlampančių paklodžių, užvalkalų ir nedidelio pleduko pasivaikščiojimams lauke.