Atsinaujiname vaikų garderobą – atsisakome sintetikos

Kiekvieno mažojo žmogučio gyvenime, pradedant atsiradimu naujame, nepažįstamame pasaulyje, žengiant pirmuosius tvirtus žingsnius įsikibus mamai arba tėčiui į ranką, svarbi kiekviena detalė. Vaikiški drabužiai ne išimtis. Kiekvienam tėveliui svarbu užtikrinti efektyvų vaikučio pasaulio pažinimą ir užimtumą. Mūsų vaikai tokie smalsūs, tai kodėl nepaskatinus jų, užtikrinant patogumą, komforto jausmą?

Vaikiškame garderobe randami sintetiniai rūbeliai, kurie aktyviam vaikui sukelia diskomfortą, nes tokio tipo medžiaga nepralaidi orui, kas ir skatina prakaitavimą. Kuo drabužėlių sudėtyje mažiau natūralių pluoštų, tuo prakaitas tampa labiau akivaizdus, todėl vaikas gali jaustis ne tik nepatogiai dėl drėgnumo jausmo, bet ir prieš savo darželio ar mokyklos grupės draugus. Negana to, vėsiems orams atėjus, nesaugu tampa vaikščioti sušilus, kas vaikučiams ir yra būdinga, nes mažieji gali lengvai peršalti. Medvilniniai ir lininiai rūbeliai padeda išvengti nemalonios slogos, dėl kurios negalima vaikučio vesti į darželį, o vieno namuose taip pat palikti negalima.

Verta rinktis vaikiškus drabužėlius, kurių sudėtyje randama medvilnė, linas ir vilna, nes šios medžiagos yra draugiškos ypatingai jaunai, dar iki galo nesusiformavusiai ir neįgavusiai aplinkos atsparumo funkcijos odai. Natūrali medžiaga yra minkštesnė ir gražiau priglundanti prie kūno, ko pasekoje mažyliui neatsiras įtartinų randelių ir nepaaiškinamo odos paraudimo, taip pat jis galės jaustis daug gražiau. Vaikučiams, turintiems alerginius susirgimus, sintetiniai pluoštai apsunkina savijautą, ypatingai tiems, kurie serga, ypatingai dažnai pasitaikančia, dulkių ir žiedadulkių alerginiais susirgimais. Ant natūralaus pluošto nesikaupia dulkės, taip kaip ant sintetikos, todėl jūsų vaikas pasakys jums ačiū, už tai, kad jis gali kvėpuoti daug lengviau.

Praktiškiems tėveliams pravartu žinoti, kad narūralios sudėties drabužius vaikams daug lengviau prižiūrėti. Nors faktas tas, kad vaikai greitai auga, kiekvienais metais tenka pirkti naujus drabužius, bet renkantis natūralaus pluošto drabužius, tėveliai gali būti ramesni, nes tokiu būdu išvengiama dar dažnesnio apsipirkimo. Statistiškai, sintetinis rūbas gali išlaikyti savo pradinę išvaizdą maždaug keturis plovimus, kai tuo tarpu kokybiškos sudėties drabužiai atlaiko žymiai ilgesnę geros būklės vaizdą. Pasirinkus lino, medvilnės arba lino pluošto rūbus vaikams, galima išlikti ramiems, nes jų spalva nenublunka, pats drabužis neišsitampo ir nesusitraukia.

Pigūs vaikiški drabužiai gali būti ir kokybiški, ne tik sintetiniai. Todėl verta rinktis natūralios sudėties rūbus vaikams, norint užtikrinti jų komfortą. Negana to, medvilniniai bei lininiai rūbai atrodo daug prabangiau ir madingiau, negu sintetiniai. Nors nelengva užduotis, bet galima rasti kokybiškų rūbų vaikams už beveik tokia pačia sintetinių rūbų kainą. Perkant vaikiškus rūbus internetu, galima apsidairyti ir lengvai išsirinkti ne tik patrauklius akiai drabužėlius, bet ir išpardavimų metu pasinaudoti gera nuolaida, taip įsigyjant kokybiškesnius vaikiškus rūbus už žemą kainą. Apsimoka pirkti internetu, nes daugiausia ten galime pamatyti dažniau atsirandančias nuolaidas.