Virbalai ir siūlai – pagrindiniai mezgėjo atributai

Pasižiūrėjus į reklamas, pavarčius mados žurnalus, pamačius drabužių parduotuvių vitrinas darosi akivaizdu, kad megzti drabužiai vėl grįžta į madą. Tačiau viena, kai perkate greitosios mados nertus megztukus, ir visai kas kita, kai mezgate savo pačios rankomis. Skirtumas akivaizdus. Taigi, kaip išmokti megzti? Kur ieškoti mezgimui reikalingų žinių? Ką reikėtų žinoti prieš pradedant? Apie tai būtina pasidomėti prieš neriant stačia galva į šį užkrečiantį hobį. Tačiau čia pakalbėsime apie specifinę mezgimo temą – virbalus.

Čia su jumis ketinu dalintis savo pastebėjimais ir ilgamete patirtimi. Tačiau neprivalote su viskuo sutikti ir rinktis tas pačias mezgimo strategijas ir įrankius. Tačiau jei vis tik nuspręsite manimi pasikliauti – būsiu be galo pamaloninta. Aukštos kokybės siūlai ir mezgimo priemonės bus reikalingos kiekvienam, norinčiam pradėti megzti.

O dabar laikas konkretiems dalykams!

Jei būsite tikrai ryžtingi, išmoksite megzti su prasčiausiais mezgimo virbalais ir pačiais paprasčiausiais siūlais. Tačiau aš čia tam, kad tau padėčiau, o ne, kad atbaidyčiau nuo ryžto ir užsispyrimo reikalaujančio darbo.

Su kokiais virbalais pradėti?

Tai yra dažniausiai užduodamas klausimas, kurį girdžiu. Nekalbėsime apie virbalų tipus ir nesigilinsime į smulkmenas, nes toks žinių kiekis pirmam kartui jus tikrai išves iš proto ir iš to nebus daug naudos. 

Prieš pradėdami pirkti virbalus ir siūlus, noriu, kad išvengtumėte kelių klaidų. Bent jau tų, kurias dariau aš!

Pradžioje nežinojau, kokius virbalus rinktis, todėl vis pirkau ir pirkau juos kol pagaliau atradau savo. Tai buvo įdomi mokymosi forma, bet, deja, ir puikus būdas išleisti daug pinigų. Jei tuo metu būčiau turėjusi tiek mezgimo žinių, kiek turiu dabar, mano piniginėje pinigų tikrai būtų kur kas daugiau.

Patikėkite manimi, mokymuisi reikia tik vienos poros virbalų! Nepirkite visko iš karto, ypač brangių rinkinių, nes nesate tikri, ar ši veikla jums! Duokite sau laiko, jei viskas klosis kaip per sviestą, ateis tinkamas laikas tokiems pirkiniams, pažadu.

Medinis, bambukinis ar metalinis?

Yra daugybė virbalų medžiagų rūšių. Kiekvienas iš mūsų turime skirtingą patirtį ir pageidavimus virbalams. Tačiau iš ko turėtų būti gaminami pradedančiųjų įrankiai ir ką tai reiškia?

Pradedantiesiems rinkitės medinius laidus.

Pradžioje rekomenduoju medinius laidus (pvz., beržo). Juos renkuosi daugumai savo projektų. Jie yra lengvi, šilti ir labai tylūs darbo metu. Akutės ant jų slysta kaip sviestas. Retai kada akys nuslysta nuo šių virbalų, kai padedu į šalį neužtvirtintą. Taip pat galite išbandyti metalinius virbalus, tačiau atminkite, kad su jais dirbti pavyks greičiau, bet lengviau pamesti akis. Kaip sekasi su bambukiniais laidais? Asmeniškai aš nesu jų gerbėja (kaip pasirodo, ne aš viena), nes dėl bambuko paviršiaus akutės sunkiai išimamos ir mezgimas tampa lėtesnis.

O kaip dėl siūlų?

Jei ką tik pradėjote mezgti, rekomenduočiau pirmus projektus įgyvendinti su paprastesniais siūlais, kad netektų nusivilti, ką nors sugadinus. Tačiau jei jau turite bent kokį žinių bagažą ir praktikos, rekomenduočiau nieko nelaukti ir pamaloninti save puikių siūlų kamuoliuku. Na, kad ir Katia siūlai. Tai nuostabūs ispaniški verpalai, pasižymintis itin aukšta kokybe ir unikaliu dizainu. Nieko nelaukite ir įsigykite kokybiškų siūlų. Pamatysite, kaip gimsta gyvi ir nepakartojami jūsų projektai.