Plastikiniai padėklai ir mediniai padėklai: kas geriau?

Mediniai padėklai yra dažniausiai naudojamas padėklų tipas. Tačiau kai kurios pramonės šakos naudojasi plastikiniais padėklais ir jų teikiamais privalumais. Jei niekada nenaudojote plastikinių padėklų, galite apsvarstyti jų panaudojimo galimybę. Siekdamos sumažinti išlaidas ir padidinti saugumą, įmonės perėjo nuo medžio prie plastiko. Kai kurie plastikinių padėklų privalumai yra tvarumas, saugumas, švara ir ekonomiškumas. Plastikiniai padėklai atlaiko didelį naudojimo krūvį ir tarnauja daug ilgiau nei mediniai padėklai.

Medinių padėklų privalumai:

1) Ekonomiški

Mediniai padėklai yra daug pigesni nei plastiko. Be to, mediniai padėklai yra lengvai perdirbami ir lengvai pataisomi, kai atsiranda pažeidimų.

2) Didesnis pajėgumas

Mediniai padėklai gali išlaikyti didesnį svorį nei plastikas. Nors plastikiniai padėklai gali talpinti iki 700 kilogramų krovinį, mediniai padėklai gali laikyti sunkesnius daiktus net iki 1400 kilogramų.

3) Geriausi vykdant krovinių pervežimus laivais

Kai gabenate krovinį į užsienį, jums padėklai nėra grąžinami. Protingiau siųsti siuntas ant naudotų medinių padėklų, o ne naudoti brangesnius plastikinius padėklus.

Plastikinių padėklų privalumai:

1) Švara

Puikus šių padėklų naudojimo pranašumas yra tas, kad jie nesupūva ir nepelyja, todėl prireikus juos galima plauti aukštu vandens slėgiu, kad nuvalytumėte nešvarumus ar šiukšles. Dauguma saugomų chemikalų nepadarys jokios žalos plastikinei medžiagai. Plastikiniai padėklai yra daug švaresnis pasirinkimas, lyginant su mediniais padėklais, kuriuos lengvai sugadina vanduo ir chemikalai, o juos valyti yra daug sunkiau.

2) Plastikinės paletės yra saugesnės

Vidutinis medinis padėklas turi daugiau nei 100 vinių, todėl gali kilti pavojus darbuotojams ir produkcijai. Ši rizika tik didėja, kai mediniai padėklai sensta ir labiau nusidėvi. Pašalindami vinių, atplaišų ir sulaužytų lentų pavojų, galite sumažinti su padėklais susijusius sužalojimus.

3) Tvarumas

Plastikinių padėklų pradinės išlaidos gali būti didesnės nei medinių padėklų, tačiau jų tarnavimo laikas ir patikimumas yra vertas investicijų ir ilgainiui sutaupys daug daugiau. Mediniai padėklai stengiasi atlaikyti drėgną aplinką ir sunkias oro sąlygas. Jie sutrūkinėja, suskaidomi ir sugeria vandenį, todėl jie susidėvi daug greičiau. Tipiškas medinių padėklų tarnavimo laikas svyruoja nuo 3–5 metų, tačiau plastikiniai padėklai yra žymiai patvaresni todėl gali tarnauti iki 10 metų.

4) Lengvesnis transportavimas

Jei naudojate uždaro ciklo sistemą, plastikiniai padėklai yra puikus ekonomiškas pasirinkimas, nes juos galima naudoti pakartotinai. Jie mažiau kenkia jūsų įrangai ir yra lengvi, todėl juos lengviau transportuoti. Be to, juose yra keturių krypčių įėjimas, leidžiantis lengviau pakelti naudojant krautuvą. Perėjimas prie plastikinių padėklų gali labai padidinti jūsų efektyvumą ir produktyvumą.