Patarimai ieškantiems virtuvinės plautuvės

Turbūt sutinkate jog virtuvėje praleidžiame didžiąją dalį dienos. Čia mes gaminame pusryčius, pietus, vakarienę bei ruošiamės ypatingoms šventėms ir gimtadieniams. Būtent dėl šios priežasties, virtuvė turi būti erdvi, o joje išdėstyti daiktai turi būti po ranka. Visgi, pagrindinį vaidmenį virtuvėje užima praustuvas – kriauklė. Žinoma, šiomis dienomis į rinką žengia ir indaplovės, kurios išmaniai ir greitai išplauna net labai nešvarius indus. Tačiau kriauklės yra nepamainomas dalykas, kuris privalo būti kiekvienoje virtuvėje nepaisant indaplovė yra ar ne.

Renkantis plautuvę, pirmiausiai svarbu atsižvelgti į kriauklės medžiagą. Norintiems aukščiausios kokybės ir ilgaamžio produkto verta apsvarstyti galimybę įsigyti nerūdijančio plieno plautuvę. Tokio tipo kriauklės išsilaiko ilgiau yra patvarios įbrėžimams, cheminėms medžiagoms, atsparios rūdims bei kitiems nešvarumams. Tačiau kaip žinoti, kad pasirinkote kokybišką nerūdijančio plieno plautuvę? Atsiminkite jog reikia atkreipti dėmesį į plieno, iš kurio yra pagaminta plautuvė sudėtį. Patikrinkite kiek yra chromo ir nikelio. Kuo šių medžiagų bus daugiau, tuo didesnė tikimybė jog plautuvė išlaikys puikią kokybę ir nesurūdys. Deja, kai kuriose nerūdijančio plieno plautuvėse nikelio visai nebūna arba būna vos 5 procentai. Tai yra dėl to jog nikelis yra labai brangus ir vertinamas.

kriauklės internetu

Antras svarbus aspektas renkantis kriauklę yra dėmesio atkreipimas į jos patogumą. Visų pirma, kriauklė turi būti gili. Gilios keramikinės, plieninės ar akmens masės kriauklės yra daug patogesnės tuo metu, kai jose prausiatės savo veidą, rankas ar valotės dantis. Taip pat, gilios kriauklės labiau sulaiko pro šonus teškantį vandenį. Dar vienas gilių kriauklių privalumas yra galimybė jose maudyti kūdikį ar gyvūną. Tai yra ypač svarbu šeimoms, kurios nori sutaupyti.

Trečias dalykas – kriauklės dizainas. Taip pat, kaip ir bet kuri kitas virtuvės kambario interjero elementas ar baldas, kriauklė turi būti stilinga, šiuolaikiška ir netgi moderni. Žinoma, kriauklės dizainą reikia derinti pagal visą kambario interjerą. Jeigu jūsų vonia yra klasikinio stiliaus, verta rinktis ir klasikinę kriauklę. Tačiau jeigu jūsų vonios kambaryje dominuoja modernus, skandinaviškas stilius, šiuolaikiška bei netradicinė kriauklė bus kaip tik jums.

Galiausiai, nepamiškite jog perkant kriauklę svarbu apžiūrėti ir prie kriauklės priderinta kraną. Jis turi būti ilgas ir patogiai pritvirtintas. Tuo atveju, jeigu kranas bus per trumpas, jis sudarys daug nepatogumų.