Kaip pasirinkti šilumos siurblį oras-oras?

Šiandieninė rinka vartotojams pateikia išties platų šilumos siurblių pasirinkimą. Šilumos siurblys yra vienas iš svarbiausių elementų įrenginėjant, atnaujinant katilinę. Nenuostabu, kad šio įrenginio paieškoms tenka atitinkamas laiko tarpas. Visi norime rasti optimaliausią variantą. Visgi, geriausiojo paieška, neišmanančiam šios srities, gali būti kėbloka. Tikriausiai jau atkreipėte dėmesį į tai, kad kai kurių oras-vanduo ar oras-oras šilumos siurblių kaina gali žymiai skirtis, nors jų parametrai ir yra panašūs. Šiame straipsnyje plačiau panagrinėsime šiuos klausimus: nuo ko priklauso šilumos siurblio oras-oras vertė ir kaip jį išsirinkti?

Renkantis šilumos siurblį pats svarbiausias rodiklis yra naudingumo koeficientas – COP. Šis parametras nurodo elektros sąnaudų ir iš jų išgaunamos šilumos santykį. Kuo COP yra didesnis, tuo geriau. Visgi, tuo aklai pasikliauti nederėtų. Viskas galų gale vistiek atsiremia į turimų patalpų dydį ir patį šilumos siurblio modelį. Jeigu Jūsų patalpos didelės, rinkitės tą siurblį, kuris būtų pajėgus jų apšildymui. Jeigu dėl noro sutaupyti įsigijote silpnesnį oras-oras šilumos siurblį, tai nereiškia, kad jis neapšildys patalpų. Jis tą greičiausiai padarys, tačiau tai reikalaus žymiai didesnių energijos sąnaudų. Taip bus eliminuotas vienas iš pagrindinių šilumos siurblių privalumų – ekonomiškumas. Jeigu pasirinkote tinkamą siurblį – namų šiluma mėgausitės neišleisdami didelių pinigų sumų. Tai tiesiogiai priklauso nuo šilumos siurblio specifikos. Viena prietaiso dalis montuojasi išorėje. Ji renka lauke esančią šilumos energiją ir perduoda į viduje esantį įrenginį. Šis įrenginys gautą energiją panaudoja oro šildymui (jeigu tai yra oras-oras siurblys) arba vandens (jeigu tai yra oras-vanduo siurblys). COP rodiklis daro įtaką šilumos siurblio kainai.

Kitas svarbus aspektas, padėsiantis pasirinkti tinkamą oras-oras šilumos siurblį yra jo prekinis ženklas. Kaip visur kitur, taip ir čia, žinomų prekinių ženklų gaminiai kainuoja daugiau. Visgi, reikėtų suprasti tai, kad šios įmonės sunkiai dirbo, kad gautų tarptautinį pripažinimą ir patikimumą. Gamintojai tampa žinomi dėl savo produkcijos kokybiškumo, rūpinimosi klientais. Jeigu norite investuoti į tą pirkinį, kuris tikrai veiks nepriekaištingai ir tarnaus ilgus metus – pirkite firminį oras-oras šilumos siurblį. Platų, patikimų gamintojų šilumos siurblių pasirinkimą galite rasti Silumossiurbliai24.lt internetinėje parduotuvėje.

Trečias motyvas, kurį reikėtų apgalvoti yra – šilumos siurblio išskiriamas garsas ir dydis. Jeigu Jūsų namai neturi rūsio, garsas yra tikrai svarbus aspektas. Šiomis dienomis jau turime tokių šilumos siurblių, kurie beveik neskleidžia garso. Suprantama, jų ir kaina yra didesnė. Katilinės dydis tiesiogiai priklauso nuo šilumos siurblio sistemos sudėtingumo. Jeigu Jūsų namai nėra maži, reikėtų suprasti, kad ir katilinė privalės užimti atitinkamą vietą.

Tikimės, jog šis straipsnis padės surasti geriausią šilumos siurblį. Išvardinti aspektai yra svarbūs ir juos, prieš perkant siurblį, apsvarstyti yra būtina. Vis dėlto, neišmanant technologijos, išsirinkti efektyviausią variantą net ir su šia informacija gali būti sunku. Taigi, sprendimo nepriimkite patys. Būtinai pasikonsultuokite su specialistais.