Nuotekų valymo įrenginiai: susipažinkite su mitais

Nuotekų tvarkymas – labai svarbi sritis, kadangi nuo to, ar tai bus daroma tinkamai, priklausys daugybė įvairių dalykų: ar nepadarysite nusižengimų, ar išvengsite administracinių nuobaudų, ar prisidėsite prie švaresnės aplinkos kūrimo, ar tausosite labai svarbius išteklius, ar taupysite savo pinigus ir t.t. Belieka tik pridurti, kad vienas paprasčiausių, greičiausių bei efektyviausių būdų tvarkyti  nuotekas, yra nuotekų valymo sistemos Visgi, yra ir mitų apie juos, tad kviečiame susipažinti. 

• Mitas nr. 1 – nuotekų valymo įrenginiai išvalo nuotekas, tačiau jos neatitinka Nuotekų tvarkymo reglamente esančių reikalavimų.

Tai – tik vienas iš mitų, nieko bendra neturintis su realybe. Iš tiesų nuotekų valymo įrenginiai pasižymi tokiu aukštų išvalymo koeficientu, kad jais išvalytos nuotekos tikrai atitiks reikalavimus, kurie yra nurodyti Nuotekų tvarkymo reglamente.  Taigi, neapsigaukite – pasirinkę nuotekų valymo įrenginius, galėsite būti tikri, kad nuotekos išvalomos efektyviai, kad pateisinami lūkesčiai, kurie yra nurodyti Nuotekų tvarkymo reglamente ir, kad tikrai išvengsite administracinių nuobaudų. 

• Mitas nr. 2 – šiuos įrenginius prižiūrėti yra labai sudėtinga, tad tai galbūt sukels nepatogumų. 

Gera žinia ta, kad tai – tik dar vienas mitas. Valymo įrenginių priežiūra iš tiesų yra labai paprastas procesas, tad galite būti tikri, jei anksčiau jums niekada neteko susidurti su tokiais įrenginiais, vis tiek galite būti tikri, kad gebėsite juos tinkamai prižiūrėti. 

• Mitas nr. 3 – valymo įrenginiai tik išvalo nuotekos, tačiau daugiau neteikia jokios naudos.

Tai – taip pat mitas, kadangi iš tiesų nuotekų valymo įrenginiai yra įrenginiai, kurie ne tik valo nuotekos, bet ir neša dar didesnę naudą. Dėmesį verta atkreipti į tai, kad nuotekų valymo  įrenginiai pasižymi tokiu aukšto valymo koeficientu, kad išvalytas vanduo yra tinkamas antriniam panaudojimui. Pavyzdžiui, juo galėsite palaistyti žaliąsias erdves arba nuplauti automobilį. Taigi, kaip matyti, iš tiesų nuotekų valymo įrenginiai teikia kur kas didesnę naudą nei vien tik išvalo nuotekos: jie taip pat užtikrina ir antrinį vandens panaudojimą, taigi, tai reiškia, kad leidžia tausoti išteklius bei taupyti pinigus.

• Mitas nr. 4 –  nuotekų valymo įrenginiai veikia labai garsiai, tad nei aš, nei kaimynai neturėsime ramybės

Taip, galimybė ramiai ilsėtis savo namų aplinkoje, o taip pat – neliūdinti kaimynų nepageidaujamais garsais, yra labai svarbi. Tad pats metas pasakyti dar vieną gerą žinią – tai, kad nuotekų valymo įrenginiai skleidžia triukšmą, yra tik mitas. Iš tiesų jie veikia labai tyliai, todėl galite būti tikri – nebus sudrumsta nei jūsų, nei jūsų kaimynų ramybė.

• Mitas nr. 5 – nuotekų valymo įrenginiai skleidžia nepageidaujamus kvapus

Tai – irgi mitas. Iš tiesų, nuotekų valymo įrenginiai yra sukurti taip, kad neskleistų nepageidaujamo kvapo. Taigi, galima būti tikriems, kad nei jūsų, jei jūsų kaimynų kasdienybė tikrai nebus sudrumsta nemalonaus kvapo.

• Mitas nr. 6 – nuotekų valymo įrenginiai tarnauja trumpai

Tai – taip pat dar vienas mitas. Iš tiesų, nuotekų valymo įrenginiai tarnauja ypač ilgai, jei tik yra tinkamai eksploatuojami bei prižiūrimi. Tad pasirinkus tikrai neteks baimintis dėl trumpo tarnavimo laiko. 

Tad, kaip matyti nuotekų valymo įrenginiai yra neatsiejami nuo tam tikrų mitų. Belieka tik pridurti, kad mitai gali suklaidinti žmones ir tai gali tapti priežastimi, kodėl priimsite netinkamus sprendimus. Tad, domėkitės, išmokite atpažinti mitus ir priimkite tik teisingus sprendimus, susijusius su nuotekų valymo įrenginiais.