Kaip išsirinkti unitazą, į ką turi būti kreipiamas didžiausias dėmesys?

Kai kam gali atrodyti, kad unitazo dizaino ir tipo rinkimasis yra bergždžias dalykas. Tačiau mūsų nuomonė yra visiškai kitokia. Taip pat, kaip dušo kabina, spintelės ar kiti baldai, unitazas turi būti pritaikytas prie vonios kambario dizaino, būti patogus ir kokybiškas. Bene svarbiausias dalykas renkantis unitazą yra jo tipas. Unitazai gali būti pastatomi ant grindų arba pritvirtinami prie sienos. Atsižvelgiant į naujausius duomenis, pastatomi unitazai yra populiaresni, tačiau vien dėl to, kad pakabinami unitazai vis dar yra naujovė, prie kurios yra bandoma priprasti.

Nors pastatomi unitazai yra naudojami dažniau, jie yra linkę kaupti bakterijas ir nešvarumus tvirtinimo siūlėse. Tuo tarpu pakabinami klozetai neliečia žemės ir taip išlaiko didesnę švarą bei estetiką vonios kambaryje.

Pakabinamų klozetų privalumai ir trūkumai

Kaip ir minėjome prieš tai, pakabinami klozetai pasižymi paprastesniu valymu. Taip pat, jie tinka tiek didelėje, tiek mažoje patalpoje, kurioje jie atrodo ypač estetiškai ir unikaliai. Deja, kalbant apie šių klozetų įrengimą, jis yra žymiai sunkesnis. Norint geriausių rezultatų, labai svarbu pasirūpinti kokybiška pakabinimo rėmo apdaila.

Nesvarbu, kurį unitazą pasirinksite – pakabinamą ar pastatomą, labai svarbu atsižvelgti į jo kokybę. Visi klozetai yra gaminami iš keramikos, tačiau skiriasi jų glazūra, sluoksnių skaičius, o taip pat ir paviršiaus lygumas. Ir jeigu galvojate jog glazūra ar paviršiaus lygumas nedaro jokios įtakos, labai klystate. Kuo kokybiškesnis unitas, tuo daugiau sluoksnių jis turi bei yra daug paprasčiau nuvalomas. Taip pat, nepamirškite jog perkant unitazą, kartu reikia pirkti ir jo dangtį. Priešingai daromas veiksmas yra didžiausia klaida, kadangi visi dangčiai yra gaminami specialiai pagal unitazo tipą ir konkretų dizainą. Norėdami užtikrinti maksimalią švarą bei išvengti mikrobų sklindančių iš unitazo vidaus, rinkitės antibakterines savybes turinčius dangčius.

vonios kambario baldai

Pastatomų klozetų privalumai ir trūkumai

Lygiai taip pat, kaip pakabinami, pastatomi klozetai turi tiek pliusų, tiek minusų. Didžiausia jų teigiama savybė yra lengvas montavimas. Jie gali būti įmontuojami į grindis arba sieną pasitelkus specialistų pagalbą. Šis procesas užtrunka vos valandą ar šiek tiek daugiau. Taip pat, pastatomi klozetai yra stabilesni. Jeigu bijote jog pakabinamas klozetas gali neatlaikyti labai didelio svorio, pastatomas klozetas su šia situacija susitvarkys labai lengvai. Deja, kaip ir minėjome prieš tai, pastatomi unitazai yra linkę kaupti nešvarumus.

Neapsisprendžiate, kuris variantas tiks jūsų namuose? Jeigu ieškote įvairovės bei unikalumu, pakabinami unitazai yra tai ko jums reikia. Jie puikiai tiks prie modernaus ar kiek neįprasto vonios kambario ar vonios baldų dizaino. Tuo atveju jeigu norite išlaikyti įprastą įvaizdį, rinkitės klasikinio tipo, pastatomus klozetus.