Apie ką gali svajoti nagingas meistras?

Namų buityje nutinka įvairiausių problemų, kurias galima sėkmingai pašalinti pačiam, jei po ranka turi reikalingų ir kokybiškų įrankių komplektą. Įrankiai yra skirstomi pagal tiesioginę jų paskirtį. Vienų reikia dirbant su santechniniais įrenginiais, kitų – kai dirbama su elektrotechnikos prietaisais, trečių, kai reikia dirbti su medžiu, baldų furnitūra.

Kokie įrankių komplektai yra dažniausiai naudojami ir populiariausi rinkoje?

Įrankių rinkoje patys populiariausi yra veržliarakčių, galvučių, buitinių įrankių, dinamometrinių raktų ir atsuktuvų komplektai. Juos noriai perka ne tik atitinkamų sričių profesionalai, bet ir mėgėjai. Dauguma veržliarakčių yra pagaminti ir chromo vanadžio plieno.

Iš to paties metalo gaminami ir kokybiški galvučių komplektai, todėl jie garsėja savo ilgaamžiškumu ir tvirtumu. Jie praverčia daugeliui darbų dirbtuvėse ar namų ūkyje.

O dinamometriniai raktai leidžia patikimai ir lengvai priveržti kiekvieną varžtą bei veržlę, nes jie leidžia parinkti reikiamą prisukimo jėgą. Tuo tarpu atsuktuvų komplektai ne tik yra plačiai naudojami buityje, bet ir galima juos įteikti kaip šaunią ir ūkišką dovaną naujakuriams ar pradedantiems meistrams.

Ko reikia nepamiršti renkantis įrankių komplektą?

Kai renkatės įrankių komplektą prieš tai jau turite būti tvirtai apsisprendę, kokiais tikslais jie jums dažniausiai bus reikalingi. Ar jums labiau reikia santechnikos darbams, ar automobilio remontui skirtų įrankių, o gal mėgstate laisvalaikio metu meistrauti, tada rinkitės staliaus darbams tinkamus instrumentus. Jeigu namų ūkyje tenka dirbti visų išvardintų rūšių darbus, tada jums yra naudinga turėti ir skirtingos paskirties įrankių komplektus.

Kada verta namuose turėti talpią įrankių dėžę?

Jeigu namuose turite gana daug įvairios paskirties įrankių, tada verta įsigyti plačios apimties įrankių dėžę. Galvojant apie tai, kokiems įrankiams teikti pirmenybę šioje dėžėje, į sąrašą patektų įvairų dydžių raktai, atsuktuvai, replės ir plaktukai.

O jeigu tenka dirbti su mechanika, tada apsimoka atsižvelgti ir į įrankių svorį, nes įprastai jie būna solidesnio svorio, tad tokiems įrankiams labiau tiktų lengvesnė įrankių dėžė, kad nesudarytų sunkumų ją nešiojant iš vienos vietos į kitą. Be to, jeigu nesate profesionalūs meistrai, tada užtenka ir vidutinio dydžio įrankių rinkinio.