Kaip išsirinkti tobulą kilimą savo namams?

Džiugu, kad vis daugiau žmonių savo namų kambariuose pasirenka dengti kiliminę dangą. Kilimai kiekvienai erdvei suteikia jaukumo, komforto, padeda sumažinti kambario akustiką. Kilimai dažniausiai yra dengiami miegamajame, kur norisi sukurti jaukumo ir ramybės kampelį. Kiekvienas kilimas yra skirtingas. Galite rinktis iš daugybės skirtingų medžiagų, siuvimo technikų, spalvų. Labai svarbu įvertinti savo poreikius ir pasirinkti tokį kilimą, kurį sugebėsite tinkamai prižiūrėti. Verčiau investuokite į brangesnį, bet iš kokybiškų medžiagų pagamintą kilimą, nes jie tarnaus labai ilgą laiką. Jeigu niekaip neišsirenkate kokį kilimą pasirinkti savo namams, šiame straipsnyje rasite keletą puikių patarimų, kurie pravers kiekvienam!

Dydis

Daugeli daro klaidą manydami, kad kuo didesnis bus kilimas, tuo geriau jis atrodys erdvėje. Priklausomai nuo kambario išplanavimo dažnu atveju užtenka gana nedidelio kilimo, kurį privalu tinkamai įkomponuoti. Jeigu renkatės kilimą svetainei stenkitės, kad staliukas ir aplink stovintys minkštieji baldai stovėtų ant kilimo. Tokiu būdų kambario erdvė išlaikys vientisumą ir tinkamas proporcijas. Mažesnės erdvėms galite rinktis ir įmantrių formų ar raštų kilimus, kurie suteiks jai gyvybingumo.

Medžiaga

Tai vienas svarbiausių kriterijų renkantis kilimą! Akrilas, viskozė ir kitos sintetinės medžiagos dažnu atveju greitai susidėvi, ypatingai jeigu kilimas bus tiesiamas dažnai naudojamoje erdvėje. Iš sintetinių medžiagų pagaminti kilimai dažnai yra pagaminti specialių mašinų, todėl jie daug pigesni nei rankų darbo gaminiai. Tokie kilimai yra gana lengvai valomi, bet savo išvaizda niekada neprilygs natūraliems audiniams. Tuo tarpu iš medvilnės, vilnos ar kitų medžiagų pagaminta kiliminė danga tikrai tarnaus ne vienerius metus. Tokie kilimai išsiskiria savo storiu, todėl net ir po ilgo naudojimo jie išlaikys savo prekinę išvaizdą. Vienas minusas – natūralius kilimus gali būti sudėtingiau valyti, todėl po ranka visada turėkite specialių valymo priemonių, kuriomis galėtumėte pašalinti atsiradusias dėmes. 

Stilius

Šiuo metu rinkoje galite rasti milžinišką kilimų pasirinkimą. Labai ilgą laiką kilimai buvo prabangos ir kilmės simbolis. Juos savo namuose galėjo turėti tik turtingiausi visuomenės nariai. Tradiciniai rankų darbų persų pagaminti kilimai savo vertę išlaiko iki šių dienų. Tai investicinis pirkinys, kuris išsiskiria pagaminimo technika, tradiciniais motyvais, spalvų sodrumu. Tokio tipo kilimus galite drąsiai kloti minimalistinio stiliaus kambaryje. Tai taps pagrindine kambario detale. Venkite spalvingų kilimų erdvėse, kuriose naudojote daug dekoracinių motyvų ir spalvų, nes tai tikrai nesuteiks erdvei prabangos jausmo. Žmonėms, kurie ieško kažko modernesnio patariama rinktis abstrakčių formų ir raštų kilimus. Tokie kilimai puikiai dera miegamajame ar svetainėje. Nebijokite eksperimentuoti su skirtingais dizainais. Kilimai su kutais šį sezoną yra labai madingi ir puikiai dera tiek vidaus, tiek lauko erdvėse. 

Taigi, išsirinkti tinkamą kilimą tikrai nėra lengva. Verta įvertinti ne tik kilimo dydį, medžiagą, bet ir kambaryje vyraujanti interjerą. Jeigu stokojate idėjų kaip tinkamai įkomponuoti kiliminę dangą savo namuose ar tiesiog norite pasikonsultuoti interjero dizaino klausimai CLÉ DE MAISON – interjero dizainas yra puikus pasirinkimas! Čia dirbantys specialistai yra sukaupę didelę patirtį ir padės išpildyti net ir netikėčiausias jūsų idėjas.