3 Dažniausiai užduodami klausimai apie kieto kuro katilus

Jeigu skaitote šį straipsnį, net neabejojame jog savo namuose turite kieto kuro katilą. Katilą, kuris apšildo jūsų namus bei padeda gauti šilto vandens. Tačiau tikrai neretai dauguma mūsų susiduria su įvairiausiomis problemomis bei klausimais į kuriuos tiesiog būtina atsakyti.

Atsižvelgiant į dažniausiai užduodamus klausimus, mes pateikiame atsakymus į TOP 5 dažniausiai užduodamus klausimus.

Ar akumuliacinė talpa yra naudinga kieto kuro katilams? Kada ją įsigyti?

Visų pirma, kieto kuro katilai, kurie yra kūrenami maksimalia savo galia gali lengvai pasiekti aukščiausią naudingumo koeficientą. Tačiau maksimalios šildymo galios pasiekimas yra dažniausiai reikalingas tik šaltuoju metų laiku. Kitais metų laikais, tokiais kaip pavasarį ar vasarą, kieto kuro katilai yra periodiškai slopinami ir jų apkrovimas siekia tik 30 procentų. Taigi, esant norui jog katilas pasiektų patį didžiausią naudingumo koeficientą labai svarbu žinoti kur ir kam atiduoti perteklinę energiją. Kitaip tariant, akumuliacinės talpos ir yra skirtos perteklinės energijos sukaupimui. Beje, naudojant akumuliacinės talpas, katilai reikalauja mažesnės priežiūros. Jie neapsineša derva ar malkų pjuvenomis. Taip prailgėja kieto kuro katilo ilgaamžiškumas.

Taigi, akumuliacinės talpos įsigijimas yra tikrai protingas sprendimas aukšto energetinio efektyvumo namams. Akumuliacinė talpa padės susitvarkyti su papildoma pertekline energija. Kitaip sakant sukaups papildomą energiją savyje.

Kuo skiriasi iš plieno ir ketaus pagaminti kieto kuro katilai? Kokie yra jų pliusai ir minusai?

Jeigu galvojate, kad Iš plieno ir ketaus pagaminti Adarad, Antara ar Atmos kieto kuro katilai neturi jokių skirtumų – tikrai klystate. Dažniausiai, jie skiriasi savo kaina, konstrukcija ir patvarumu. Parduodami ketaus katilai, pasižymi itin paprasta konstrukcija bei išvaizda, kai tuo tarpu iš plieno pagaminti katilai yra pagaminti atsižvelgiant į sunkesnę konstrukciją. Ketaus katiluose kuras dega gana greitai, kai tuo tarpu iš ketaus pagamintuose katiluose ugnies degimas trunka tikrai ilgiau. Būtent dėl šios priežasties yra nustatytą jog ketaus katilai sugeba išlaikyti šilumą ilgiau, sunaudodami mažesnį kiekį kuro. Tačiau jų kūrenimas nėra toks paprastas. Juose yra instaliuota nemažai automatikos bei naujovių, kas senesnio amžiaus žmonėms gali būti neįveikiama užduotis.

kieto kuro katilai internetu

Kas yra žvakės tipo katilai? Kokie yra jų pliusai bei minusai?

Jeigu norite išgauti maksimalų ugnies kieto kuro katile degimą, žvakės tipo katilai yra kaip tik jums. Sukurti pagal naujausius standartus, žvakės tipo katilai pasižymi itin gera ugnies degimo trukme. Degančią ugnį jie gali išlaikyti net kelias paras. Deja, tiems, kuriems nepatinka kūrenti namus pagal taisykles, šio tipo katilas nėra pati geriausia išeitis. Tiksliau tariant, šio katilo kūrenimas būti atliekamas cikliškai. Kiekvieną kartą po užgesimo, jis turi būti prikraunamas visiškai pilnai ir užkuriamas iš naujo.

Taigi, kieto kuro katilai yra puikus pasirinkimas kiekvienam, namus turinčiam žmogui. Jo pagalba galima lengvai ir greitai apšildyti visus namų kambarius. Tačiau labai svarbu nepamiršti ir žinoti ko reikia būtent jums ir jūsų namams. Tinkamai pasirinktas katilas bus puiki investicija tiek į dabartį, tiek į ateitį.

Plačiau: https://www.van2o.lt/sildymo-katilai/kieto-kuro-katilai.html