Granulinės krosnelės – karšta revoliucija. Priežiūra

Tai bene vienas iš paprasčiausių ir mažiausiai priežiūros reikalaujančių kietojo kuro tipo šildymo būdų. Trumpai apžvelgsime kaip taisyklingai prižiūrėti savo krosnelę.

Įsigijote ir savo namuose įsirengėte granulinio kuro sistemą ir siekiate, kad ji Jūsų namus šildytų ilgai ir efektyviai? Turite žinoti apie tai, kaip taisyklingai prižiūrėti ir eksploatuoti granulinę krosnelę. Jei jūsų sistemą montavo patyrę specialistai, didelė tikimybė, kad neturėsite problemų, nes granulinės krosnelės sumontavimo darbai yra viena pagrindinių ir svarbiausių priežasčių ilgaamžiškam eksploatavimui. Rekomenduojama granulinę krosnelę montuoti prie lauko sienos, ant lygaus ir tvirto paviršiaus (negalimas joks judėjimas).
Kūrenant medžio pjuvenų granulėmis pelenų susidaro išties labai nedaug, o ir granulinėse krosnelėse yra sumontuotas pelenų surinkimo konteineris, kuris palengvins katilo valymą ir pelenų išnešimą. Tinkamai valant, namuose nepasklis suodžių ar pelenų kvapas.
Turite nepamiršti, kad granulinė krosnelė yra valoma dalį pelenų paliekant ant dugno tam, kad nuo kaitros ir ugnies susidarytų apsauginis sluoksnis.
Krosnelei kūrenantis susidaro suodžiai, kurie padengia paviršių, tad karts nuo karto rekomenduojama juos išvalyti. Tiesa, nors ir moderniose granulinėse krosnelėse yra sumontuota savaiminio valymosi sistema, valanti oro srautu, kai kurias vidines detales turėtumėte išvalyti patys. Švelnia, drėgna medžiagine šluoste turite pašalinti nešvarumus nuo stiklinio langelio paviršių (šį paviršių rekomenduojama valyti po kiekvieno kūrenimo).
Naudodamiesi ir valydami šias krosneles vadovaukitės gamintojo nurodymais ir rekomendacijomis ir įrenginiai bus ilgaamžiai bei patogiai eksloatuojami.