Virtuvės baldai: kaip išsirinkti spinteles

Virtuvėje reikia sutalpinti galybę įvairiausių puodų, lėkščių, įrankių, prietaisų ir kitų rakandų. Virtuvės baldai randami specializuotose parduotuvėse arba užsakomi pas interjero dizainerius ar baldžius. Dažniausiai rinkdamiesi baldus iš pirmo žvilgsnio atkreipiame dėmesį į bendrą vaizdą. Jei virtuvės baldai patraukia akį, tuomet imame detaliau juos apžiūrinėti. Taigi, dabar detaliau išnagrinėsime, kokios būna virtuvinės spintelės.

Spintelės su matomu rėmeliu ir berėmės. Berėmės spintelės yra populiarios Amerikoje, todėl jos kartais vadinamos amerikietiško stiliaus virtuvinėmis spintelėmis. Lietuvoje dažniau pamatysime europietiško stiliaus berėmes spinteles.

 

virtuvės baldaivirtuvės baldai

 

Kodėl vieni virtuvės baldai būna pigūs, o kiti gali siekti metines vidutinio lietuvio pajamas? Tikriausiai jau numanote, logiška – kaina priklauso nuo medžiagų iš kurių gaminamos virtuvinės spintelės. Galima rinktis iš medienos drožlių plokštės arba medžio masyvo. Virtuvės baldai iš medžio masyvo yra kur kas brangesni nei medienos drožlių plokštės.

Medžio drožlių plokštės pasižymi stabilumu net kai spintelės yra didelių matmenų. Naudojant šias plokštes, lengva laikytis matmenų standartų, jos nesunkiai apdorojamos ir labai universalios. Be to, kaip jau minėta, jos ženkliai pigesnės nei medžio masyvas.

virtuvės baldai iš mdf

 

 

 

 

virtuvės baldai iš mdf

 

Medžio masyvo spintelių kaina yra didesnė, tokias spinteles renkasi tie, kuriems svarbi ne tik išorė, bet ir vidus.

virtuvės baldai iš medžio masyvo

 

virtuvės baldai

 

Dar vienas sprendimas virtuvės spintelėms – elegantiškos stiklinės durelės. Jos suteikia prabangos ir lengvumo pojūtį. O kartu ir įpareigoja palaikyti tvarką ir atsakingai rinktis taures, bei servizus. Nes stiklinių durų dėka, kiekvienas daiktas spintelėje tampa interjero dalimi.

 

virtuvės baldai

 

Štai keli virtuvės spintelių charakteristikos bruožai, kuriuos žinodami galėsite optimaliau rinktis savo virtuvinius baldus.