Virtuvinių rankšluosčių gausa: kaip išsirinkti tinkamą?
|Virtuviniai rankšluosčiai nuolat yra šalia gaminančių maistą žmonių ir yra tokie neatsiejami nuo virtuvės, tarsi žuvys ir vanduo. Jie greitai išgelbsti dieną, kai plaunate rankas, susiduriate su skysčių išsiliejimu ar apsitaškymu, norite nusausinti indus bei kitus virtuvės įrankius. Taigi, virtuvę sunku įsivaizduoti be poros gerų virtuvinių rankšluosčių, kurie visuomet šeimininkui po ranka.
Virtuvinių rankšluosčių pasirinkimas šiandieną neapsiriboja tik spalvos pasirinkimu. Taip pat reikia atsižvelgti į medžiagas, rankšluosčių tipus ir pritaikymo būdus. Mes Jums padėsime išsirinkti geriausius! Šiame straipsnyje glaustai papasakosime apie virtuvinių rankšluosčių tipus, medžiagas, dydžius ir patarsime, koks rankšluostis kokiam darbui geriausias.
Virtuvinių rankšluosčių tipai
Paprastai rankšluosčiais prekiaujančiose parduotuvėse virtuviniai rankšluosčiai yra skirstomi į dvi kategorijas:
- šluostės,
- rankšluosčiai.
Tiek virtuvinės šluostės, tiek virtuviniai rankšluosčiai yra pagaminti iš tokių medžiagų, kaip:
- natūralus pluoštas – medvilnė,
- natūralus pluoštas – linas,
- mikrofibra,
- medvilnė,
- poliesteris ir daugelis kitų.
Virtuviniai rankšluosčiai gali būti įvairiausių dydžių:
- 40 x 60 cm;
- 30 x 30 cm;
- 35 x 50 cm;
- 47 x 70 cm;
- 35 x 50 cm;
- 50 x 70 cm;
- 50 x 95 cm.
Kaip išsirinkti tinkamiausią?
Kadangi virtuviniai rankšluosčiai turi susidoroti ne tik su drėgme, bet neretai ir nešvarumais virtuvėje, jie turi būti geri ir itin patvarūs. Ypač restoranų pramonėje jie turi būti tvirti, ilgaamžiai ir stori, nes tai vienas intensyviausiai naudojamų daiktų virtuvėje.
Viskas priklauso nuo to, kam būtent naudosite rankšluostį: ar juo sausinsite rankas, indus ar blizginsite stiklo taures, valysite stalviršius bei virtuvės įrankius. Medvilniniai rankšluosčiai vei virtuvinės šluostės, dėl savo gero skysčių sugeriamumo savybių, puikiai tiks sausinti indus, o lininiai rankšluosčiai – gali būti puiki natūrali medžiaga sausinti Jūsų rankas. Rankšluosčiai, pagaminti iš mikropluošto (arba mikrofibros), puikiai susidoros su nešvarumais, o taip pat ir labai gerai sugers išsiliejusius skysčius, nes mikropluoštas pasižymi itin geru sugeriamumu – sugeria net tris kartus daugiau nei sveria pats.
Geriausia virtuvėje turėti bent keletą skirtingų tipų ir paskirties rankšluosčių bei šluosčių ir jų nemaišyti. Vienas turėtų būti naudojamas tik rankoms sausinti, kitas – tik indams ir kitiems virtuvės įrankiams valyti, trečias, pavyzdžiui, nešvarumams valyti.