Buitinė technika reikalinga visiems

Visi norime vaikščioti švariais drabužiais ir sočiais pilvais. Todėl kiekvienuose namuose reikalingos skalbimo mašinos ir kokybiškos kaitlentės. Tačiau yra ne vienas svarbus kriterijus, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį, perkant skalbimo mašiną arba kaitlentę. Pripažinkime, juk niekas nenori pirkti bet ko.
Taigi, į ką pirkėjui reikėtų atsižvelgti, perkant skalbimo mašiną? Skalbimo mašina – ilgalaikis pirkinys, tad apsvarstykite, kur ją statysite ir ar tai tikrai vieta, kurioje skalbyklė galės stovėti nejudinama kelerius metus. Jei turite galimybę, visada pirkite didesnių gabaritų skalbimo mašiną (iš priekio kraunama, nes ji yra didesnė ir pigesnė), išskyrus tuos atvejus, jei Jūsų vonios kambarys arba kita vieta, kurioje laikysite skalbyklę, yra labai mažas. Skalbimo mašinos talpos pasirinkimas priklauso nuo to, kiek žmonių naudosis skalbykle.
Be abejonės, jei skalbimo mašina ketina naudotis nedaug žmonių, tuomet reiktų rinktis 3-6 kg. talpos skalbimo mašiną, tačiau esant gausesnei šeimai, optimaliau būtų rinktis mašiną, kurios talpa didesnė.
Siūloma rinktis skalbimo mašinas kurių apsukų greitis yra maždaug nuo 1000 apsukų per minutę. Apsukų greitis reiškia, kad kuo gręžimo greitis, tuo sausesnius skalbinius iš skalbyklės ištrauksite. Tačiau svarbu paminėti, kad ne visi drabužiai gali būti gręžiami dideliu greičiu. Čia jau atsakomybė atiduodama programai, kurią nustatėte, arba kurią skalbyklė pati parinko. Yra ir daugiau kriterijų, renkantis skalbyklę, tačiau juos galite aptarti ir su konsultantu, kuris Jums padės parduotuvėje. Na, o į ką reikia atkreipti dėmesį, perkant kaitlentę?
Kaip ir skalbyklė, taip ir kaitlentė yra ilgalaikis pirkinys, tad jei turite galimybę, pirkite brangesnę, kuri laikys ilgiau. Elektrinių viryklių kaitlentės būna trijų skirtingų kaitinimo tipų. Populiariausi ir visų žinomi žinomi – apvalios formos tradiciniai ketaus elementai. Populiarios darosi ir viryklės su stiklo keramikos paviršiumi, po kuriuo yra įmontuoti kaitinimo elementai. Viryklės su stiklo keramika greičiau kaista, jas lengviau nuvalyti. Tačiau yra ir savų minusų, nukritus puodui ar keptuvei, galima sudaužyti stiklinį paviršių.
Naujausia technologija kaitlenčių gamyboje yra elektrinės indukcinės kaitlentės. Jos itin panašios į virykles su stiklo keramikos paviršiumi, tačiau yra esminis skirtumas po paviršiumi įmontuoti ne kaitinimo elementai, o indukcinės ritės. Kokie indukcinių kaitlenčių privalumai? Štai Jums keletas: greitai pagaminamas maistas, mažesnė tikimybė nusideginti rankas, lengva ir paprasta valyti. Tačiau, indukcinėms kaitlentėms tinka ne visi puodai. Jei norite patikrinti ar puodas tinkamas, pridėkite prie puodo apačios magnetą, jei prilips – galėsite naudoti. Taigi, pasirinkimas platus, ir vienos, ir kitos kaitlentės turi savų pliusų bei minusų, tad galiausiai sprendimą teks priimti Jums patiems pagal poreikius, pomėgius ir gyvenimo būdą. Jei reikia, parduotuvėse yra siūlomos kaitlentės išsimokėtinai.