Vis dar neatsakytas klausimas – kaip išgydyti aknę?

Ne paslaptis, jog aknė – didžiąją dalį žmonių anksčiau ar vėliau kamavusi problema. Žinoma, jog didžiausias šios problemos turėtojų procentas yra paauglystės metais, tačiau bemaž pusei šių asmenų spuogai ne tik neišnyksta,  bet ir nuolatos atsinaujina. Tobulėjant medicinai ir kosmetologijai, atrandama daugybė naujų aknės gydymo būdų. Žinoma, vieni jų yra veiksmingesni už kitus, o ir bendrai spuogelių gydymas – itin individualus procesas, priklausantis nuo gyvenimo būdo bei aknės atsiradimo priežasčių.

Aknės gydymas gali būti įvairus: medikamentinis, kosmetologinis, paremtas įvairiomis fizikinėmis priemonėmis… Vieni populiariausių medikamentų – hormoniniai preparatai bei kontraceptinės tabletės. Dėl kontraversiškų nuomonių apie šiuos vaistus žmonės tokio gydymo neretai atsisako, o jis ne visuomet ir būna veiksmingas bei turi itin daug šalutinių poveikių. Šiuo metu vieno dažniausiai sutinkamų dermatologinių-hormoninių vaistų šalutinio veikimo apraše galite rasti psichologines problemas, siuicidines mintis bei sukeliamus rimtus vaikų apsigimimus. Visgi, preparatas yra neįtikėtinai veiksmingas. Visur tenka rinktis tarp rizikos bei efektyvumo, tačiau tokie vaistai dažnai yra pasirenkami tik kaip paskutinė galimybė, išbandžius mažiau rizikingas priemones.

Vis labiau populiarėja kosmetologinis aknės gydymas. Dažniausiai jis susideda ir procedūrų serijos, kurių metu pritaikomas šveitimas ir valymas (cheminėmis medžiagomis ar mechaniniu būdu) bei naudojamos specialios aknę naikinančios kaukės. Dažnai šis gydymas papildomas kasdienėmis veido valymo priemonėmis bei tepalais. Be abejonės, toks procesas yra žymiai ilgesnis, nei gydymas vaistais ir gali užtrukti net kelerius metus. Taip pat mechaninis valymas iš esmės yra pavojingas, nes jo metu sukuriami vartai į organizmą patekti infekcijoms. Būtent todėl atliekant šias procedūras svarbu naudotis tik profesionalių kosmetologų paslaugomis, užtikrinančių procedūros sterilumą. Neretai kosmetologinio gydymo pakanka bent laikinam aknės gydymui, tačiau pastebima, jog nutraukus procedūras spuogeliai gana greitai atsinaujina.

Neabejotina, jog veiksmingiausias aknės gydymas yra kombinuota medikamentų, veido valymų ir fizikinių procedūrų sąjunga. Būtent tuo remiasi dauguma klinikų ir centrų, efektyviai gydančių šią problemą. Tinkama veido higiena veikia tarsi antibakterinis gydymas iš išorės, medikamentai padeda su infekcija kovoti iš vidaus, o fotodinaminis (šviesos) ar lazerio gydymas nusitaiko į labiausiai pakenktas vietas. Tik toks kombinuotas gydymas gali užtikrinti geriausius rezultatus ir padėti kovoti su jaunystės siaubu – akne. Daugiau apie aknės gydymą: http://www.lazeriniscentras.lt/