Kaip tonuoti plaukus namuose?

Plaukų tonavimas namuose tampa vis populiaresnis, nes tai leidžia lengvai ir greitai pakeisti savo išvaizdą be būtinybės lankytis grožio salone. Tai gali būti puikus būdas atnaujinti plaukų spalvą, suteikti jiems naują atspalvį arba pašalinti nepageidaujamą geltoną ar oranžinį toną. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip tonuoti plaukus namuose, kokius produktus naudoti ir kaip pasiekti geriausių rezultatų.

Plaukų tonavimo pagrindai

Plaukų tonavimas yra procesas, kurio metu naudojami švelnesni dažai arba tonuojantys šampūnai, kad suteiktų plaukams norimą atspalvį arba pašalintų nepageidaujamą toną. Skirtingai nuo tradicinių plaukų dažų, tonavimo priemonės yra mažiau agresyvios ir nesukelia didelės žalos plaukams. Ši technika yra ypač naudinga tiems, kurie nori išlaikyti plaukus sveikus ir stiprius.

Violetinis šampūnas

Violetinis šampūnas yra vienas iš populiariausių tonavimo produktų, ypač blondinams arba tiems, kurie turi šviesintus plaukus. Šis šampūnas padeda neutralizuoti geltonus tonus, suteikdamas plaukams švaresnį ir šaltą atspalvį. Naudoti violetinį šampūną yra labai paprasta: tiesiog užtepkite jį ant drėgnų plaukų, palikite keletą minučių ir gerai išskalaukite. Svarbu nepamiršti, kad pernelyg dažnai naudojant violetinį šampūną, plaukai gali tapti per daug šaltų atspalvių, todėl rekomenduojama jį naudoti ne dažniau kaip kartą ar du per savaitę.

Tonuojantis šampūnas

Tonuojantis šampūnas yra dar viena puiki priemonė, skirta plaukų tonavimui namuose. Šie šampūnai yra įvairių spalvų ir atspalvių, todėl galite pasirinkti tinkamiausią savo plaukų spalvai ir norimam rezultatui. Tonuojantis šampūnas ne tik padeda išlaikyti norimą plaukų spalvą, bet ir suteikia jiems papildomo blizgesio bei švelnumo. Naudojimas yra panašus į įprastą šampūną – užtepkite ant drėgnų plaukų, įmasažuokite ir gerai išskalaukite. Priklausomai nuo gamintojo rekomendacijų, kai kuriuos tonuojančius šampūnus galima laikyti ant plaukų ilgiau, kad pasiektumėte intensyvesnį rezultatą.

Plaukų priežiūra po tonavimo

Po plaukų tonavimo svarbu tinkamai prižiūrėti plaukus, kad spalva išliktų ilgiau ir plaukai būtų sveiki. Naudokite drėkinančius ir maitinamuosius kondicionierius bei kaukes, kurios padės išlaikyti plaukų drėgmę ir apsaugos juos nuo išsausėjimo. Taip pat svarbu vengti dažnų šilumos formavimo priemonių naudojimo, nes tai gali pakenkti plaukams ir sumažinti tonavimo efektą. Jei pastebite, kad plaukų spalva pradeda blukti, galite kartoti tonavimo procedūrą naudodami violetinį šampūną arba tonuojantį šampūną pagal poreikį.

Plaukų tonavimas namų sąlygomis

Kaip tonuoti plaukus namuose? Tai yra paprastas ir veiksmingas būdas pakeisti ar atnaujinti savo plaukų spalvą be didelių pastangų. Naudodami violetinį šampūną galite lengvai neutralizuoti nepageidaujamus geltonus tonus, o tonuojantis šampūnas padės išlaikyti norimą atspalvį ir suteiks plaukams blizgesio.

Norint pradėti plaukų tonavimą namuose, reikės kelių pagrindinių priemonių: tonuojančio šampūno ar kondicionieriaus, plaukų dažų šepetėlio, rankšluosčio ir pirštinių. Pirmiausia plaukite plaukus įprastu šampūnu, kad pašalintumėte nešvarumus ir riebalus. Po to užtepkite tonuojantį šampūną arba kondicionierių, tolygiai paskirstydami jį per visus plaukus. Leiskite priemonei veikti tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės – paprastai tai būna nuo kelių minučių iki pusvalandžio.

Svarbiausia yra tinkamai prižiūrėti plaukus po tonavimo, kad spalva išliktų ilgiau ir plaukai būtų sveiki. Tai apima reguliarų drėkinamųjų ir maitinančių kaukių naudojimą, švelnaus šampūno pasirinkimą bei karščio apsaugos priemonių naudojimą prieš džiovinant plaukus ar naudojant karšto formavimo įrankius. Taip pat rekomenduojama vengti pernelyg dažnai plauti plaukus, kad spalva neišbluktų per greitai. Išbandykite šiuos patarimus ir mėgaukitės gražiais, tonuotais plaukais tiesiog namuose!