Profilaktinė kosmetika: kas tai ir kuo ji skiriasi nuo dekoratyvinės kosmetikos?

Kosmetikos pramonė kiekvienais metais siūlo vis daugiau naujovių, o vartotojai neretai pasimetę tarp gausybes pavadinimų, ženklų ir kategorijų. Viena iš šiuolaikinės kosmetikos šakų, kuri įgauna vis didesnį populiarumą, yra profilaktinė kosmetika. Bet kuo ji išskirtinė, ir kuo skiriasi nuo gerai žinomos dekoratyvinės kosmetikos?

Profilaktinė kosmetika: esmė ir paskirtis

Profilaktinė kosmetika skirta, kaip pavadinimas ir rodo, profilaktikai – tai reiškia, kad jos pagrindinis tikslas yra išvengti odos problemų, o ne jas gydyti. Ji skirta saugoti odą nuo neigiamų išorinių veiksnių, pavyzdžiui, nuo saulės spindulių, taršos ar kitų kenksmingų medžiagų. Be to, profilaktinė kosmetika gali padėti išlaikyti odos sveikatą, hidrataciją, elastingumą bei mažinti senėjimo požymius.

Dekoratyvinė kosmetika: esmė ir paskirtis

Dekoratyvinė kosmetika, kaip ir pavadinimas nurodo, skirta dekoruoti. Tai reiškia, kad jos pagrindinis tikslas yra pabrėžti tam tikrus veido ar kūno bruožus ir paslėpti trūkumus. Čia priklauso visi produktai, skirti akims, lūpoms, veidui – tai yra tušai, lūpų dažai, skysti pamatai, pudros ir pan.

Pagrindiniai skirtumai

Paskirtis. Kaip jau minėjome, profilaktinės kosmetikos tikslas yra saugoti odą ir išvengti problemų, o dekoratyvinės – gražinti išvaizdą.

Sudėtis. Profilaktinė kosmetika dažnai būna praturtinta įvairiais vitaminais, mineralais, augaliniais ekstraktais, kurie teigiamai veikia odą. Dekoratyvinė kosmetika dažnai turi daugiau spalvų pigmentų, blizgučių ar kitų medžiagų, kurios suteikia norimą efektą.

Taikymo būdas. Profilaktinė kosmetika dažniausiai taikoma ant švarios odos, kad ji galėtų geriau įsiskverbti ir atlikti savo paskirtį. Dekoratyvinė kosmetika taikoma vėliau, kai oda jau paruošta.

Profilaktinė ir dekoratyvinė kosmetika yra dvi skirtingos šakos, bet abiejų esmė yra padėti moteriai jaustis geriau savo odoje. Profilaktinė kosmetika saugo ir maitina odą, o dekoratyvinė leidžia išreikšti savo asmenybę ir grožį. Pasirenkant produktus, svarbu atsižvelgti į savo odos poreikius ir pageidaujamus rezultatus. Jeigu ieškote kokybiškos profilaktinės kosmetikos, ją įsigyti galite internetu tokiose parduotuvėje kaip Divari.lt, taip pat fizininės vaistinėse.