Kodėl espadrilės tokios populiarios?

Ieškote originalių batų, kurie derėtų prie kasdieninio stiliaus šiltą pavasario dieną? Norite į savo garderobą įnešti šiek tiek nerūpestingumo ir laisvės? Jausmą, tarsi esate grįžusi tiesiai iš vasaros kurorto? Espadrilės – vienas atsakymas visiems šiems klausimams. Tai be galo lengvi, gražūs, stilingi ir patogūs batai šiltam pavasario ir vasaros sezonui. Kaip derinti espadriles, kad neprašautumėte pro šoną?

Trumpa espadrilių istorija

Iš pradžių espadriles nešiojo… neturtingesni Ispanijos ir Pietų Prancūzijos kaimo gyventojai. 1960-aisiais šie batai tapo madingi tarp Žydrajame krante atostogaujančio elito. Būtent todėl espadrilės ir išgarsėjo. Šiandien espadrilės yra vieni populiariausių vasaros bei itin šilto pavasario batų. Nieko keisto – jie lengvi, patogūs ir puikiai tinka kone bet kokiomis aplinkybėmis: ir paplūdimyje, ir mieste, ir net darbe.

Kaip atrodo espadrilės?

Espadrilės dažniausiai gaminamos vien iš natūralių medžiagų – padas iš virvelių (papildomai klijuojamų guma), o viršutinė dalis iš medvilnės arba lino pluošto, rečiau iš plonos tikros ar eko odos. Taip užtikrinama gera oro cirkuliacija, todėl espadrilės puikiai tinka net karštą dieną, jei dėl kokių nors priežasčių nenorite ar negalite rodyti visiškai atvirų kojų. Taigi šis batų tipas yra gera alternatyva sandalams ar šlepetėms. 

Verta pažymėti, kad espadrilės neapsaugo nuo lietaus (greitai sugeria vandenį) ir nėra skirtos naudoti kelionėse, kur reljefas nelygus – jos nesuminkština ir neamortizuoja pėdos. Tačiau espadrilės užtikriną komfortą pasivaikščiojimo parke, apsipirkimo ir pan. veiklos metu.

Klasikinės espadrilės turi plokščią padą, dengiamus pirštus ir kulną. Kartais šie batai yra puošiami blizgučiais, siuvinėjimais ir net akmenukais. Itin elegantiškai atrodo ir aplink kulkšnį surištos espadrilės.
Atminkite, kad kai kalbame apie tokią avalynę kaip laisvalaikio batai, kurie apima ne tik espadriles, basutes, šlepetes, bet ir sportbačius ar aulinukus, reikia atkreipti dėmesį į jų patogumą ir pado lankstumą, kitu atveju laisvalaikis nebus paliestas taip patogiai kaip galėtų būti!