Kaip teisingai atlikti automobilio registraciją Lietuvoje?

Visi sutiks, kad automobilis šiandien į mūsų gyvenimą gali įnešti daug gerų emocijų – juk kelionė nuosavu automobiliu, yra kur kas malonesnė, patogesnė bei trumpesnė, nei kelionės viešuoju transporto ir nelieka būtinybės nuolat sekti bei taikyti prie išvykimo ir atvykimo tvarkaraščių. Tačiau iki to momento, kol bus galima mėgautis kelionėmis Lietuvoje nuosavu automobiliu, teks nueiti ir kelią, susidedantį iš daugybės įvairių etapų. Vienas jų yra automobilio registracija Lietuvoje. Tad, ką apie tai reikėtų žinoti?

Norint registruoti automobilį mūsų šalyje, visų pirma, reikia pasirūpinti privalomąją technine apžiūra ir privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu. Be to, jei jūsų automobilis buvo registruotas ne Europos Sąjungos, Norvegijoje arba Šveicarijoje, tai tokiu atveju, taip pat reikės atlikti ir atitikties įvertinimą. Po to Regitros padalinyje bus išduotas registracijos liudijimas bei registracijos numerio ženklai.

Svarbu akcentuoti ir tai, kad nemažai daliai žmonių kyla klausimas, ar mūsų šalyje galima vairuoti automobilius, kurie turi vairą dešinėje pusėje? Atsakant į šį klausimą, verta pažymėti, kad tokius automobilius galima naudoti tik laikinai – ne daugiau kaip 90 dienų per metus.

Taip pat daugeliui žmonių yra aktualu ir tai, kad mūsų šalyje galima vairuoti automobilį, kuris turi užsienietiškus registracijos numerius? Taigi, svarbu žinoti, kad automobilį, kuris turi užsienietiškus numerius, tačiau yra registruotas Europos ekonominės erdvės šalyje, galima vairuoti neribotą laiko tarpą.

Taip pat svarbu akcentuoti, kad, jei jums yra reikalingas automobilis Lietuvoje, tačiau dėl vienokių ar kitokių veiksnių negalite jo įsigyti, tai visada galite pasinaudoti automobilių nuomos paslaugomis. Tai – ypač puiki išeitis, naudotis patinkančiu automobilis tuomet, kai to labiausiai reikia.

Reikia dar daugiau informacijos? Užsukite į http://www.tangopc.lt/kategorija/automobiliai/.