Skaičiuotuvas egzaminui: koks jis?

Pavasaris jau persirito į antrą pusę, o tai reiškia, kad jau visai netrukus, abiturientų kasdienybę papildys ir su egzaminais susiję rūpesčiais. Tai reiškia, kad savo dienotvarkę, teks ne tik pradėti planuoti taip, jog joje atsirastų vietos pasiruošimui bei maloniam poilsiui, bet ir pasirūpinti visomis pasiruošimui bei egzaminams reikalingomis priemonėmis. Viena iš jų yra skaičiuotuvas. Tad pats metas sužinoti, koks tokio pobūdžio įrenginys turėtų būti pasirinktas egzaminų sesijai.

Ar skaičiuotuvas yra leistinas naudoti per egzaminą?

Įdomu tai, kad vis dar didelė dalis abiturientų, o taip pat ir žemesnių klasių mokinių labai nustemba sužinoję, kad ne bet koks skaičiuotuvas gali būti atsinešamas bei naudojamas egzamino metu. Tam, kad skaičiuotuvą galėtumėte naudoti egzamino metu, jis turi atitikti tam tikras sąlygas: jo klaviatūra negali turėti pilno lotyniuko raidyno, ekrane gali būti matomos tik viena arba dvi eilutės, iš kurių viena turi būti skirta veiksmo užrašymui, o kita – atsakymo pateikimai, o taip pat – įrenginys turi būti be tekstinės apimties.

Kaip suprasti, ar tam tikras skaičiuotuvas atitinka šiuos lūkesčius?

Atsižvelgiant į tai, kad skaičiuotuvai šiandien sudaro didelį pasirinkimą, nemaža daliai 12 klasės mokinių gali būti sudėtinga suprasti, kuris iš įrenginių atitinka išvardintus lūkesčius. Tačiau patikrinti tikrai nėra sudėtinga – galite pasidomėti skaičiuotuvo aprašymu bei savarankiškai patikrinti, ar atitinka keliamus reikalavimus; o taip pat – galite pasikonsultuoti su internetinės ar fizinės parduotuvės konsultantais. Taip pat pateikiama ir keletą pavyzdžių, t.y., skaičiuotuvų modelių, kurie atitinka reikalavimus. Tai – CANON F-502G; CANON F-715S; CANON F-718SG; CANON F-718SGA; CASIO FX-115MS; CASIO FX-350ES; CASIO FX-350ES PLUS; CASIO FX-570ES PLUS; CASIO FX-82ES; CASIO FX-82ES PLUS; CASIO FX-83ES; CITIZEN SRP-265N; CITIZEN SRP-285N; GAVAO GA-350MS; KENKO KK-82TL; KENKO KK-89MS; KENKO KK-95MS; MILAN M240; MILAN M249; NIXON NX-152i-10+2; OFFICE S-CA 100; OLIMPIA LCD-8110; Rebell SC2060; Rebell SC2080; SHARP EL-W506X; SHARP EL-W531.
Na, o pabaiga belieka tik pridurti, kad pasiruošimas laukiantiems egzaminams reikalauja daug laiko ir energijos, tad šių svarbių išteklių tikrai pavyks šiek tiek sutaupyti, jeigu nuspręsti įrenginį įsigyti internetu, pavyzdžiui, užsukę į https://kanceliarinesprekes.lt/497-skaiciuotuvai.