Perkatantiems spausdintuvą: kurį pasirinkti?

Šiuolaikinės technologijos pažengė taip sparčiai, kad daugelis žmonių net nespėjo susivokti, jog įsirenginėjant ofisą ar kuriantis darbo vietą namuose, nebeužtenka tik kėdžių, stalų ar rašymo priemonių. Šiais laikais nei viena darbo erdvė neįsivaizduojama ir be kompiuterių, tuo labiau be spausdintuvų, ne s juk technologijos XXI amžiuje tapo nepamainomu pagalbininku kasdieniniuose darbuose. Taigi, tie, kurie ruošiasi įsirengti nuosavą kabinetą arba norintys sukurti naują darbo vietą kitam, prieš rinkdamiesi biuro prekes, turėtų tam skirti nemažai laiko, nes jos yra skirtingos, skiriasi ne tik kaina, bet ir kokybė. Todėl rinktis reikia atsakingai ir tik gerai viską apgalvojus ryžtis spausdintuvo pirkimui.
Kaip išsirinkti spausdintuvą?
Spausdintuvų yra tikrai nemažai rūšių, todėl renkantis spausdintuvą, būtina žinoti kokios jo funkcijos yra norimos. Prieš planuojant pirkti šį aparatą internetu, reikia pagalvoti, ar dažnai jis bus naudojamas, taip pat kurios jo funkcijos bus naudingiausios, taip pat kas bus kopijuojama ar skenuojama, o pagal tai daug paprasčiau rasti sau tinkamiausią, kuris atitiktų visus poreikius. Geriausia iš anksto žinoti, ar bus norima spausdinti tik nespalvotus lapus, ar prireiks ir spalvų, nes šis sprendimas tikrai gali kainuoti brangiau. Taip pat geriausia žinoti, keli žmonės naudosis spausdintuvu, ar reikalingas greitis. Tačiau, ką daryti, jeigu neįmanoma apsispręsti?
Daugiafunkciniai spausdintuvai – šie aparatai yra tinkamiausi tiems, kurie niekaip neapsisprendžia, kokį spausdintuvą geriausią pirkti. Jie turi netgi keturias funkcijas, tai reiškia, kad spausdina, skenuoja, kopijuoja ir netgi faksuoja. Dauguma spausdintuvų gali pasiūlyti vos kelias funkcijas, arba vos vieną, o šie daugiafunkciniai, turi visų spausdintuvų funkcijas. Kitaip dar įmanoma juos išgirsti vadinamus lazeriniais daugiafunkciniais spausdintuvais, kadangi jie gaminami pagal lazerinę technologiją. Daugiafunkcinių spausdintuvų kaina priklauso nuo daugelio dalykų: nuo gamintojo, filtro, kasečių skaičiaus, spausdinimo greičio ir kita. Kuris tinkamiausias būtent vartotojo darbo vietai, gali patarti patyrę profesionalai, išmanantys visų funkcijas ir žinantys, kurie yra kokybiškiausi.
Tiek renkantis spausdintuvą, tiek kompiuterį, tiek ir bet kurį kitą įrenginį, reikia žinoti, kokios jo funkcijos norimiausios. Šis žinojimas sutaupo ne tik laiko, bet ir pinigų, nes pasirinkus tinkamą aparatą ir naudojantis jo funkcijomis, kiekvienas žino, kad neišvaistė pinigų veltui.
Tačiau vis dėl to jeigu tiksliai žinote kokius darbus, kokiu greičiu atlikinėsite ir kiek žmonių naudosis tuo spausdintuvu, rekomenduotina pirkti konkretaus tipo spausdintuvą, kuris pateisintų jūsų lūkesčius. Todėl derėtų aptarti spausdintuvų pasrinkimo galimybes dabartinėje rinkoje.
Rašaliniai spausdintuvai. Tokio tipo spausdintuvai puikiai tinka naudojimui namuose. Jie yra kompaktiški ir neužima daug vietos. Jie labai mėgstami dėl spausdinimo kokybės, nes gali puikiai spausdinti ne tik tekstą, bet ir nuotraukas. Tikrai puikus dalykas tas, kad tokio tipo spausdintuvai spausdina tiek juoda – balta, tiek spalvotu rašalu. Tačiau, gaila, bet tokio spausdintuvo išlaikymas nėra pigus. Nors jis pats nekainuoja ypatingai daug, tačiau jo naujų rašalo kasečių pirkimas ar pildymas gali patuštinti kišenę. Žinoma, jeigu spausdinate itin retai, jis jums kaip tik. Tačiau jeigu kiekvieną dieną reikia atspausdinti krūvas popierių, tada toks spausdintuvo tipas nėra rekomenduotinas.
Lazeriniai spausdintuvai. Tokio tipo spausdintuvai dar visai neseniai buvo įkandami ne visiems, dėl savo didelės kainos. Tačiau technologijoms taip sparčiai tobulėjant jų kaina gerokai nusileido. Tokio tipo spausdintuvai yra itin patvarūs. Per kelias sekundes atspausdina daug lapų. Nors šiuo metu jie yra vis dar brangesni nei paprasti kasetiniai, tačiau jų eksploatacija yra kur kas pigesnė. Jų spausdinimo technologija yra visai kitokia, todėl jie naudoja miltelines kasetes. Jos yra kur kas didesnės nei rašalinės, ir gali atspausdinti ne viena tūkstantį lapų.
Adatiniai spausdintuvai. Tai viena iš nykstančių spausdintuvų tipų. Su laiku jų naudojama vis mažiau. Toks spausdintuvo tipas kainuoja panašiai kaip ir lazerinis, tačiau jo eksploatacija yra ganėtinai pigi. Jis kelia daug triukšmo ir yra negreitas. Tokio spausdintuvo pliusas, kad iškarto gali atspausdinti du lapus. Tačiau kaip minėta pirmai, dėl mažo jų vartojimo procento mažėja parduodamų detalių skaičius. Todėl su laiku tampa vis sunkiau jas nusipirkti.
Taigi, spausdintuvo pasirinkimas yra itin atsakingas momentas, nuo to priklausys, kaip operatyviai klostysis jūsų darbai. Reikia gerai apgalvoti, kokį spausdintuvą pirkti, vykti į specializuotą parduotuvę ar tai daryti internetu.