Į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis stebėjimo kamerą?

Vaizdo stebėjimo kameros gali praversti itin skirtingose vietose. Dažniausiai jos įrengiamos parduotuvėse, biuruose, daugiabučiuose ir panašiai. Kita vertus, vis daugiau asmenų nusprendžia įsigyti stebėjimo kamerą nuosavų namų apsaugai. Nemažai jų daliai kyla klausimas – kaip pasirinkti tinkamą variantą? Stebkam.lt vaizdo kameros pasižymi didele įvairove ir aukšta kokybe. Taigi, užsukite apsižvalgyti. Tačiau, jeigu vis tiek nežinote, kaip tiksliai pasirinkti labiausiai Jums tinkamą variantą, skaitykite straipsnį toliau. Trumpai aptarsime svarbiausius aspektus prieš įsigyjant vaizdo stebėjimo kamerą. 

Kameros paskirtis

Pirmiausia svarbu apibrėžti kameros paskirtį. Kokias problemas ji turėtų spręsti? Kai kuriems žmonėms aktualus įsilaužimų arba eismo stebėjimas, kitiems – darbuotojų saugumo užtikrinimas. Įvairių paskirčių gali egzistuoti ir gerokai daugiau. Visgi, nuo stebėjimo tikslo priklauso reikalingas matymo laukas, kokybė, pats kameros tipas bei kiti panašūs aspektai. Taigi, labai svarbu į tai atsižvelgti. 

Lauko ar vidaus kamera?

Kai kurios kameros labiau tinka laukui, kitos – vidaus patalpoms. Taigi, nepamirškite atsižvelgti į tai, kur norėsite šią įrengti. Atminkite, kad lauko kamera turi būti atspari įvairiems aplinkos veiksniams, pavyzdžiui, šalčiui arba lietui. O štai vidaus kameros pasirinkimas yra kiek paprastesnis. 

Kameros funkcijos

Renkantis tinkamą kamerą svarbu atsižvelgti į Jums aktualias funkcijas. Pavyzdžiui, rekomenduojama gerai apsvarstyti raiškos ypatumus. Įprastai patariama pasirinkti FULL HD – 1080 pikselių. Tokia raiška yra pakankama, jog užfiksuotų žmonių veidus, automobilių numerius ir panašias detales net keliolikos metrų atstumu. Kita vertus, daugeliui asmenų taip pat aktuali naktinio matymo funkcija. Žinoma, ši svarbi tuomet, kai kalbame apie lauko kameras. Kitomis aktualiomis funkcijomis reikėtų įvardyti judesio ir garso daviklius, mikrofoną, garsiakalbį, vaizdo įrašymą. Bet kokiu atveju, atsižvelkite į tai, kas svarbiausia būtent Jums. 

Tinkama vieta

Nepamirškite atsižvelgti į tai, kur tiksliai įrengsite kamerą. Pasirinkite tokį kampą, kuris idealiai apimtų norimą teritoriją. Jeigu patiems apsispręsti sunku, nedvejokite ir pasitarkite su profesionalais. Bet kokiu atveju, nuo konkrečios vietos gali priklausyti tinkamos kameros pasirinkimas.