Ką daryti su nefunkcionalia auto?

Nereikalingos transporto priemonės laikymas kieme neša tik minusą. Paprasčiausiai ji nuvertėja, ji kenkia gamtai, žinoma, dažniausiai tenka atsakyti už transporto priemonės išregistravimo nepaisymą, galiausiai, net tenka mokėti baudas. Kam to reikia, kai auto supirkimas dažniausiai mielai perka ir nenaudojamas mašinas? Tokias paslaugas teikia Automobiliukas. Tačiau ar verta parduoti auto supirkėjams ir kokios kitos galimos alternatyvos?

Taigi, pirmiausia reikia pasirinkti supirkėjus, kurių paslaugos Jums labiausiai tiktų. Dažniausiai pasirenkami tie, kurie siūlo geriausias kainas, tačiau kaip žinoti pasiūlymus? Žinoma, reikia pateikti savo transporto priemonės užklausą.  Dažniausiai ji įvertinama per 24 valandas, tad neteks ilgai laukti, kol pasirinksite Jums labiausiai tinkamą variantą. Tiesa, nepamirškite, kad kaina gali apibrėžti skirtingus niuansus. Vienu atveju kaina apima viską nuo A iki Ž, o kitu atveju gali reikėti patiems susimokėti už paslaugas, taip pat pasirūpinti, kad auto būtų atvežama iki reikalingos vietos. Kadangi tokie mokesčiai dažniausiai neminimi, atrodo, kad gausite nemažai už auto. Vėliau pamatoma, kad dažniausiai kaina ne tokia, kokios tikimasi, kadangi susimokėjus – auto vertė lieka gana menka. Tad šiuo atveju labai svarbu kuo detaliau įvertinti smulkmenas. Tokiu atveju būsite tikras, kad gavote tiek, kiek verta.

Nefunkcionali auto gali būti parduodama ne tik supirkėjams, tačiau taip pat ir tiems asmenims, kurie vėliau mašinos dalis panaudoja kitiems mechanizmams kurti. Žinoma, tokias paslaugas teikia ir patys supirkėjai, tad čia vėlgi galite vertinti – kas jums pasiūlys geriausią variantą. Siūlome plačiau pasidomėti ir servisais, kurie dažniausiai superka transporto priemones, kad dalys būtų naudojamos kitoms mašinoms taisyti. Tai yra ekonomiškas ir tuo pačiu ekologiškas pasirinkimas, kuris leis Jums džiaugtis uždirbtais pinigais ir tuo pačiu tinkamu mašinos utilizavimu.

Nefunkcionali auto taip pat gali būti išvežama į sąvartyną, kur ja bus tinkamai pasirūpinta. Tiesa, tokiu atveju reikia nepamiršti, kad transporto priemonė bus nevertinama, tai yra, jūs negaunate užmokesčio už mašiną. Jeigu tik yra galimybė uždirbti – tokiu atveju reikia pagalvoti, ar ne geriau taip ir daryti? Žinoma, kai mašinos jau niekas nesuperka – jos vežimas į sąvartyną yra geresnis pasirinkimas nei paprasčiausias laikymas kieme. Juk už netinkamą eksploataciją galima gauti dideles baudas.

Nereikalinga mašina taip pat gali būti paliekama ir meniniams performansams, taip pat tam tikrų idėjų įgyvendinimui. Siūlome nepamiršti, kad tokiu atveju gali reikėti tinkamai pasirūpinti tam tikromis dalimis, kurios gali būti žalingos gamtai, pavyzdžiui, akumuliatoriumi. Tik tokiu atveju transporto priemonės rėmas puikiai tinka gėlėms sodinti, taip pat kitiems meniniams kūriniams kurti. Nepamirškite, kad menas reikalauja nuolatinio santykio su gamta, tad reikia rūpintis ir ekologija.

Tiek tų idėjų. O kaip nereikalingą auto panaudosite Jūs?