Kaip veikia interneto antenos?

Be interneto antenos neįmanomas ryšys tarp atskirų kompiuterinės sistemos įrenginių. Šios antenos yra reikalingos ne tik namuose naudojamam internetui, bet ir biurų, kitų įstaigų ir įmonių internetiniams poreikiams. Jų dėka yra palaikomi kokybiški ryšiai tarp įvairių sistemų, draugų, verslo, darbo ir kūrybinių partnerių.

Kokios yra pagrindinės interneto antenų kategorijos?

Rinkoje pagrinde vyrauja 3G interneto antenos, kurios naudojamos su bevieliu tos pačios kategorijos ryšiu. O 4G interneto antenos yra dar spartesnės. Jos labiausiai paplitusios Lietuvoje, nes šis ryšio standartas dabar yra labiausiai paplitęs. 5G antenos gaudo būtent šio ryšio bangas, kuris veikia itin greitai. Parduodamos ir kitokių rūšių lauko bei vidaus antenos, kurių paskirtis yra kita. Visos šios antenos turi skirtingus dažnių diapazonus ir spindulio plotį. Tad kiekvienas gali rasti tokią anteną, kuri atitinka jo poreikius ir lūkesčius.

Kokių dar esama rinkoje ryšio antenų?

Dar galima įsigyti ir antenų, kurios yra naudojamos palydovinės navigacijos sistemose. Jos priima signalus iš palydovų ir pateikia informaciją apie buvimo vietą. Taip pat yra parduodamos ir tos antenos, kurios yra naudojamos mobiliojo ryšio tinkluose. Jos mobiliems įrenginiams perduoda duomenis ir balsą.

Ką daryti, jei jūsų aplinkoje interneto ryšio stiprumas atskirose vietose yra skirtingo pajėgumo?

Jei jūsų namuose ar ofise interneto ryšio stiprumas skiriasi, jums reikia įsigyti pagalbinį maršrutizatorių, kuris praplės belaidžių įrenginių tinklą esamose patalpose. Galima pasirinkti vieno dažnio maršrutizatorių su dviem interneto antenomis arba dviejų dažnių maršrutizatorių su keturiomis antenomis. Toks jūsų poelgis akivaizdžiai užtikrins sklandų ir greitą Wi-Fi ryšio veikimą.

Kas dar gali sustiprinti interneto ryšį?

Dar galimas ir kitas būdas sustiprinti ryšį – tai išorinė kryptinė antena, kuri pasižymi aukštu signalo stiprinimo koeficientu. Ją reikia tvirtinti ant išorinės pastato sienos toje pusėje, kurioje yra bazinė stotis. Jei tvirtinate ant išorinės pastato sienos kryptinę anteną, ją būtinai reikia montuoti ten, kur nėra papildomų tokių trukdžių, kaip anteną užstojantis namo stogas ar labai arti augantys dideli medžiai. Vietoje kryptinės antenos dar gali būti naudojamas ir išorinis modemas.