KOKIE REIKMENYS BŪTINI PIRTYJE?

Jei norite pirtyje tikrai maloniai praleisti laiką, turite pasirūpinti bent pačiais būtiniausiais jos aksesuarais, kurie padės sukurti stilingą aplinką šioje patalpoje. Tai gali būti tekstiliniai, mediniai arba metaliniai reikmenys – samčiai, nedideli kubilėliai, vantos, kepurės, šlepetės ir kt.

Kodėl pirtyje reikia būti su kepuraite ir su veltinėmis pirštinėmis?

Kepuraitė yra vienas svarbiausių pirties aksesuarų, nes ji apsaugo žmogaus galvą nuo perkaitimo. Jos dėka pirties malonumais galima mėgautis kur kas ilgesnį laiką, nei būnant vienplaukiam. Pirties kepurės yra audžiamos iš vilnos, lino, arba gaminamos iš veltinio.

Įprastai jos yra varpo formos, nes tada jos leidžia cirkuliuoti orui tarp pakaušio ir kepurės viršaus. Dėl šios savybės pirties kepuraitė ties galva palaiko vienodą temperatūrą ir neleidžia jai perkaisti. Ji būtinai turi dengti visą galvą nuo pakaušio iki antakių. O veltinės pirštinės pirtyje apsaugo besiperiančių rankas nuo galimo jų nusideginimo įkaitusiais metaliniais daiktais.

Kokį vaidmenį pirtyje atlieka oro temperatūros ir drėgmės lygio matuokliai?Kiekvienoje garinėje pirtyje yra būtina turėti termometrą ir higrometrą, prietaisą, kuris tiksliai nustato patalpų drėgmės procentą ir perspėja, kada reikėtų imtis oro sausinimo veiksmų. Tiesa, taip pat galima įsigyti ir termo-higrometrą, kuris jungia abu anksčiau įvardintus prietaisus į vieną darinį, todėl suteikia dar daugiau patogumo ir praktiškumo.

Ko reikia, kad pirtyje maudynių metu vyrautų malonūs aromatai?

Garinėje pirtyje labai maloniai nuteikia nosį glostantys aromatai. Juos išgauti padeda specialūs aliejai ir egzotiškų, taip pat ir vietinių kvapniųjų augalų nuovirai. Jų skleidžiami kvapai sukuria tikrai komfortišką, kūną ir tuo pačių dvasią atpalaiduojančią aplinką, kuri po įtemptos darbo savaitės pakelia nuotaiką ir optimistiškai nuteikia ateičiai.

Kaip kuriama aromatų terapijos aplinka pirtyje?

Pirmiausiai prieš pradedant maudynes verta pirties sienas ir lubas nuplauti aromatingų augalų nuoviru, patepti įvairiais eteriniais aliejais. Puikus rezultatas gaunamas ir tada, kai kvapniųjų žolelių tinktūrų lašais apšlakstomi įkaitę krosnies akmenys, tada į aplinką irgi pasklinda neišpasakytai malonūs kvapai, ilgai išliekantys atmintyje. Tam tikslui galima nusipirkti ir aromatinę lempą, kuri yra atspari drėgmei ir karščiui.
Pirties aksesuarais prekiauja įmonė – Pirčių Pasaulis, kuri turi savo parduotuves Vilniuje ir Kaune. Tad joje rasite visus jūsų pirčiai reikalingus aksesuarus.