Kiek terasos alyvos man reikės?

Jei planuojate alyvuoti medinę terasą, vienas iš svarbiausių dalykų, apie kuriuos reikia pagalvoti, yra tai, kiek alyvos jums reikės. Galutinis kiekis priklausys nuo keleto faktorių, pavyzdžiui, nuo terasos dydžio, medienos rūšies ir jos būklės. Apžvelkime tai plačiau.

Prieš pradedant darbus

Pirmasis žingsnis nustatant, kiek kiemo alyvos jums reikės, yra išmatuoti savo terasos plotą. Išmatavus terasos ilgį ir plotį bei nustačius plotą, šį skaičių pasižymėkite.

Medienos rūšis taip pat turi didelę reikšmę nustatant, kiek alyvos reikės. Skirtingos medienos rūšys skirtingai sugeria priemones, todėl svarbu pasirinkti alyvą, tinkamą jūsų medienos rūšiai. Pavyzdžiui, jei terasa iš tankaus kietmedžio, jums gali prireikti mažiau alyvos nei su minkštesne mediena.

Jūsų dėmesio turėtų sulaukti ir medienos būklės vertinimas. Jei mediena nauja arba geros būklės, savaime suprantama, kad alyvos nereikia tiek daug nei dirbant su mediena, kuri yra susidėvėjusi, sutrūkinėjusi arba anksčiau buvo apdorota kitais produktais.

Kaip paskaičiuoti tinkamą kiekį?

Bendrai vertinant, priklausomai ir nuo pirmiau minėtų veiksnių, 1 l alyvos padengs maždaug 15 – 30 m2 medienos paviršiaus. Tai reiškia, kad, pvz., 30 m2 terasai 2 sluoksniais padengti reikės 2 – 4 l alyvos.

Svarbu pažymėti, kad visada geriau turėti per daug alyvos nei per mažai, nes įpusėjus projektui pastabėjus, kad priemonės trūksta, nebeliks ką daryti. Jei abejojate, geriau būti pasirūpinti didesnėmis atsargomis, kad projektas būtų užbaigtas.Daug naudingos informacijos apie tai, kaip dengiama jus dominanti terasos alyva galite rasti ir interneto parduotuvėse arba užduodami klausimus pardavimų specialistams.