Kokį šildymą rinktis namui?

Kokį šildymą rinktis namui?

Kad gyventi name būtų jauku bei komfortiška, būtina pasirūpinti ir tam tikrais elementais. Vienas svarbiausių yra šildymas. Tad, kokį šildymą rinktis namui? Galimi įvairūs sprendimai, tačiau aptarsime pačius populiariausius.


Kieto kuro katilas – vienas patogiausių bei populiariausių pasirinkimų. Belieka tik pridurti, kad kieto kuro katilas suteikia galimybę šildyti namus ypač įvairiu kuru – malkomis, durpių breketais ir t.t.
Dar vienas, taip pat ypač populiarus pasirinkimas, yra šilumos siurblys oras – vanduo.


Taigi, atsižvelgiant į šiuos du, ypač populiarus variantus, belieka tik pridurti, kad naujakuriams, kurie dar tik sprendžia klausimą, kokios šildymo sistemos turėtų būti pasirinktos, prireikia ne vienos valandos apmąstymų. Tad, tenka ilgai galvoti, kuris iš šių dviejų, itin populiarių variantų geriausiai pateisintų poreikius bei lūkesčius. Tad, jei lygintume šiuos du pasirinkimus, belieka tik pridurti, kad jie vienas nuo kito skiriasi ypač svarbiomis savybėmis. Štai, pavyzdžiui, jei bus pasirinktas šilumos siurblys oras – vanduo, belieka tik pridurti, kad jums reikės įdėti labai mažai pastangų, kad namuose būtų šilta ir jauku – tereikia paspausti vos kelis mygtukus. Dar daugiau, sprendimas įsirengti tokio pobūdžio siurblį, taip pat užtikrina, kad jums nereikės pasiruošti kuro (tai reikėtų daryti tuo atveju, jei nuspręstumėte įsirengti kieto kuro katilą). Taigi, sutaupysite labai daug laiko bei fizinių jėgų, bet ir tai – dar ne viskas; įsirengus šilumos siurblį oras – vanduo, jums nebereikės spręsti klausimo, kur sandėliuoti kurą. Taigi, sutaupysite ir labai daug erdvės.


Na, ir, žinoma, pabaigai belieka tik pridurti, kad šilumos siurblys oras – vanduo, yra geresnis pasirinkimas ir tuo atveju, jei jums svarbu išsaugoti gamtinius išteklius.


Daug naudingos informacijos, jei domina šildymo sprendimai bei šildymo sistemų montavimas, rasite https://statau24.lt/category/sildymas-vedinimas/.