Ką daryti, kad atrodytumėte elegantiškai ir paliktumėte teigiamą įspūdį?

Ar norite, kad elegantiškas stilius taptų jūsų kasdiene išvaizda? Ar esate save prisižiūrinti moteris ir jums iš tiesų rūpi jūsų įvaizdis, kuris transliuoja aplinkiniams gerą skonį? Pasirūpinkite mažomis detalėmis, kurios pagerins jūsų įvaizdį. Pateikiame jums keletą patarimų, į ką atkreipti dėmesį, kad elegancija taptų pagrindine jūsų aprangos savybe.

Tinkamai parinkti aprangos elementai gali priversti žmones atsisukti ir pažvelgti į mus gatvėje, na, kad ir nepakartojami Versace kvepalai. Darni išvaizda traukia akį ir kelia pagarbą. Tuo labiau, kai prisistatome naujoje aplinkoje ir naujame žmonių rate. Tačiau ne visos žino, kaip pasirinkti atskiras aprangos dalis, kad jos puikiai derėtų tarpusavyje. Net jei manome, kad neturime gero skonio pojūčio, verta įsidėmėti keletą paprastų taisyklių, kurios diktuoja elegancijos pasaulyje. Laikydamosi jų, galime pagerinti savo išvaizdą, o kartu ir savijautą.

Kaip nepamiršti puoselėti elegantišką stilių?

Prieš pradedant mintyse modeliuoti aprangą, verta pagalvoti, kur ją vilkėsime. Net kai norime darbe save apipinti elegantiška aura, galime sau leisti tam tikrą laisvę renkantis drabužius. Darbe gali būti leidžiamos ne tik laisvalaikio kelnės, užsegami marškiniai ir švarkai, bet ir madingi oversize švarkai, megztiniai ar suknelės. Kita vertus, jei einame į oficialų susitikimą, pvz., verslo susitikimą, geriau rinkitės prislopintas spalvas ir atsisakykite ,,šaukte šaukiančių” raštų bei akį rėžiančių ornamentų. Kuklumas ir solidumas dar niekam nepakišo kojos tokiuose susitikimuose. Laikydamosi kelių paprastų stiliaus taisyklių, kiekviena moteris galės pasiekti puikių stiliaus rezultatų.

Verta pabrėžti, kad drabužiai turi būti kruopščiai derinami prie mūsų grožio tipo – tiek prie figūros, tiek prie odos atspalvio, tiek prie plaukų spalvos.

Kokios klaidos nedaryti?

Drabužiai gali priversti mus atrodyti kur kas brandesnėmis nei galbūt norime. Jaunimui tai bus privalumas, tačiau kai kuriems žmonėms geriau vengti metų pridedančių rūbų.

Kita vertus, itin moteriško stiliaus šalininkės gali nesivaržyti su neįprastesnio formato palaidinėmis. Tokioje aprangoje gali dominuoti: šilkas ir atlasas, vilna, dekoratyvinės sagos, elegantiški raukiniai, mažos apykaklės ir pan. Tik verta atminti, kad viršus turi derėti prie apačios – tiek medžiaga, tiek spalva, tiek dekoracijos. Jei viršutiniame drabužyje bus kiek daugiau akį traukiančių puošnių elementų, apatinę dalį galima rinktis kiek santūresnę. Kilus abejonėms, verta pasikonsultuoti su aplinkiniais, draugai ir antros pusės – nuoširdžiausi konsultantai.

Svarbi taisyklė – tinkamos medžiagos pasirinkimas

Mada besidomintys žmonės žino, kokia išties svarbi medžiaga, iš kurios gaminami drabužiai. Moterys, labiau patyrusios apsipirkinėdamos, lengvai pajus geros kokybės audinį savo pirštuose. Tačiau jei neturime šio įgūdžio, turėtume tiesiog perskaityti etiketėje nurodytą drabužių audinio sudėtį. Žmonėms, kurie nori būti elegantiški, rekomenduojame rinktis tokias medžiagas kaip:

  • kašmyras,
  • vilna,
  • šilkas,
  • linas,
  • aukštos kokybės medvilnė.

Tačiau patariame nedėvėti drabužių, pagamintų iš dirbtinių audinių, įskaitant akrilą ir poliesterį. Prekybos tinkluose perkami šių audinių drabužiai dažnai būna nekokybiški, todėl greitai praranda pirminę išvaizdą. 

Kuo kvepiate?

Geri kvepalai ir elegantiškumas – tai du tarpusavyje neatskiriami veiksniai. Jei norite aplinkiniams sudaryti teigiamą ir įsimintiną vaizdą – nepamirškite pasikvėpinti kokybiškais kvepalais. Kiekviena moteris ir netgi vyras turėtų turėti bent vieną buteliuką gerų ir skaniai kvepiančių kvepalų. Jei dar neturite, galite įsigyti čia: https://membershop.lt/brand/VERSACE/moterims/kvepalai.