Kuo pasižymi pūkinės antklodės ir kodėl miego kokybė su jomis kur kas geresnė?

Jei norite maksimalaus komforto nakties miego metu ir norite sutaupyti – investuokite į geras pūkines antklodes, kurios tarnaus ne vienerius metus. Tai bus puiki ilgalaikė investicija į geresnę Jūsų miego kokybę. O to pasekoje pagerės ne tik Jūsų bendra savijauta, bet ir džiugins geresnė nuotaika, nes miegosite jaukiai, patogiai ir kietai. Šiame straipsnyje glaustai aptarsime, kuo tokios ypatingos yra pūkinės antklodės.

Kuo pasižymi pūkinės antklodės?

Patogumas: pūkinės antklodės yra kvėpuojančios ir lengvos. Nesvarbu, ar tai būtų pūkų pagalvė, ar pūkų antklodė, pūkų lengvumas neleis po užvalkalais kauptis drėgmei ar prakaitui, dėl ko kitu atveju galite jaustis nepatogiai ir nemaloniai.

Sveikata: hipoalerginis standartas. Kvėpuojantis pūkų pobūdis savo ruožtu neleidžia kauptis kitiems elementams, pvz., dulkių erkėms. Kadangi pūkai gali užblokuoti visus tuos nepageidaujamus elementus, žmones, linkusius į alergijas ar net astmą, pūkinė antklodė mažų mažiausiai palengvins alergijos ar kitų ligų sukeltus simptomus.

Šiluma ir vėsumas: pūkai gali padėti reguliuoti kūno temperatūrą. Pūkai laikomi geriausiu gamtos izoliatoriumi, suteikiančiu šilumą, neapsunkindami Jūsų kūno ir išlaikydami šilumos balansą po antklode. Taigi, pūkai turi labai gerą savybę padėti reguliuoti kūno temperatūrą, kad neprabudinėtumetė nuolat nusimesti antklodės, kai per karšta.

Vertė: nepaisant kainos, pūkinė antklodės yra puiki ilgalaikė investicija. Paskutinis, bet tikrai ne mažiau svarbus dalykas – vertė. Jei gerai pagalvotumėte, įprastas antklodes ir pagalves reikia keisti sąlyginai dažnai, ir nors jos kainuoja mažiau nei pūkinės, ilgainiui išleidžiate daugiau dėl dažnesnio jų keitimo. Pavyzdžiui, pūkų antklodės gali tarnauti daugiau nei 10–20 metų. Taigi, geriau vieną kartą išleisti kiek daugiau nei kainuoja vidutiniškos antklodės, tačiau džiaugtis nepalyginamai ilgiau.

Be to, pūkines antklodes galima skalbti skalbimo mašinoje, o pūkai po džiovinimo vėl grįš į savo vietas. Atsižvelgiant į tai, kiek ilgai gali tarnauti šie daiktai, aukštos kokybės pūkinės antklodės yra puiki investicija.

Kaip išsirinkti tinkamiausią?

Išsirinkite tinkamą antklodės dydį, kad jaustumėtės komfortiškai viso miego metu. Geriausia, kad antklodės užpildas būtų 100% pūkai, tuomet būsite garantuoti kaldros kokybe ir nauda Jūsų miegui.