Kuo paklodės su guma yra geresnės už įprastas ir kaip išsirinkti tinkamas?

Nuolat ,,kovojant” su susivėlusiomis paklodėmis, gali būti gerokai sunkiau pailsėti nakties miego metu, jau nekalbant apie kasdienį paklodės taisymą, kad ši tinkamai uždengtų čiužinį. Sprendžiant klausimą, kokios paklodės padės Jums išsimiegoti geriau, atsakymas yra tik vienas – paklodės su guma.

Kokie yra paklodžių su guma pranašumai?

Paklodės su guma pasižymi itin patogiu naudojimu, kadangi kampų siūlės ir krašteliai yra elastingi dėl juose esančių įsiūtų gumų. Jos yra sukurtos taip, kad būtų tvirtai prigludusios prie čiužinio kampų ir nereiktų kas rytą iš naujo taisyti čiužinio paklodės.

Paklodės su guma pranašumas yra tas, kad ji geba tvirtai priglusti prie čiužinio, nepaisant net ir intensyviausio vartymosi nakties metu, o tai reiškia, kad ryte bus mažiau netvarkos miegamajame.

Kalbant apie vaikams skirtą patalynę, paklodės su guma taip pat gali būti pagamintos iš kelių sluoksnių, iš kurių vienas yra neperšlampamas audinys. Tai labai praverčia šeimoms, auginančioms mažamečius vaikus.

Paklodžių su guma tipai

Paklodės su guma gali būti vaikiškos ir skirtos suaugusiems.

Jų išmatavimai gali būti skirtingi: vienos yra viengulio tipo (dažniausiai 140 x 220 cm), o kitos – dvigulės (standartinis 200 x 220 cm dydis).

Trikotažinės paklodės yra viena populiariausių buities prekių šiandieną, tačiau rinkoje yra ir jau anksčiau minėtos neperšlampamos paklodės. Medžiagų įvairovė, esanti šiandieną rinkoje, stulbina: paklodės su guma gali būti pagamintos iš medvilnės, įvairių medvilnės ir kitų medžiagų mišinių, lino, jos gali būti frotinės, satininės, flanelinės.

Kaip išsirinkti tinkamiausią paklodę su guma?

Paklodės su guma yra tokios patogios naudoti ir jose miegoti, kad blogo jų varianto tiesiog neįmanoma išsirinkti. Svarbiausia pasirinkti tinkamą dydį, kad paklodė su guma idealiai atitiktų Jūsų lovos čiužinio dydį. Taip pat reikia atkreipti dėmesį į paklodės su guma audinio sudėtį: kuo audinys bus natūralesnis, tuo paklodės su guma bus pralaidesnės orui, o tai užkirs kelią naktiniam prakaitavimui.

Jei dar neturite namuose paklodžių su guma, rekomenduojame įsigyti. Patikėkite, tai daug geriau už įprastas čiužinių paklodes.