Patarimai, kaip išsirinkti tinkamą sofos užvalkalą

Nesvarbu, ar Jūsų sofa yra visiškai nauja, ar dešimtmečių senumo, plaunami sofų užvalkalai padės Jūsų baldams visada atrodyti gerai. Jokio brangaus audinių permušimo tikrai nereikia!

Naudodami sofos užvalkalą galite visiškai pakeisti dabartinę spalvą ar tekstūrą arba vėl ją padengti tinkama medžiaga, suteikdami jai naujumo išvaizdą. Šiuos gaminius galima greitai ir paprastai naudoti, jie suteikia greitą dekoro sprendimą, leidžiantį išgauti norimą išvaizdą pigiau ir greičiau.

Sofų užvalkalų tipai

Sofų užvalkalai gali būti vientisi arba sudaryti iš dalių, kurias atskirai reikia uždėti ant skirtingų sofos, lovos ar kito minkšto baldo dalių. Taip pat užvalkalai gali būti minimalistinio stiliaus arba puošnesni, pavyzdžiui, su laisvai krentančiais galais, suteikiantys ne tik baldui, bet ir aplinkai prabangesnį vaizdą. Skiriasi ir užvalkalų medžiagos. Jos gali būti: medvilnė, linas, šilkas, vilna, poliesteris ir daugelis kitų medžiagų bei audinių.

Kaip išsirinkti tinkamiausią?

Prieš renkantis užvalkalus sofoms, apsvartykite šiuos punktus:

  • Dizaino tipai: sofų lovų užvalkalai paprastai būna dviejų konstrukcijų: jie yra pagaminti iš atskirų, lankstaus audinio gabalėlių, kurie visiškai uždengia sofos pagrindą ir pagalvėles, arba juos sudaro storos medžiagos pagalvėlės, kurios tiesiog apklijuojamos ant sėdynės ir tvirtai laikosi. Pastarasis variantas yra geresnis laikiniems sprendimams (pvz., kad sofa būtų tvarkinga laikant namuose augintinį), o pirmiau aptartas tipas skirtas nuolatiniam naudojimui.
  • Dydis ir tinkamumas: prieš pirkdami, būtinai išmatuokite sofos dydį. Mažiausiai ko norėtųsi, tai, kad naujai įsigytas sofos užvalkalas būtų per didelis arba per mažas Jūsų baldui. Tai tik sudarytų blogą vaizdą ir keltų diskomfortą.
  • Spalva: sofos užvalkalai leidžia kūrybiškai pakeisti namų erdvės interjero dizaino detales. Jei pokytis Jums nepatinka, daug lengviau grąžinti sofos užvalkalą ir išbandyti ką nors naujo nei nusipirkti visiškai naują sofą! Atkreipkite dėmesį, kad kai kurie apžvalgininkai teigia, jog tamsios spalvos sofą uždengti šviesios spalvos užvalkalu gali būti sudėtinga, nes per ištemptą audinį gali matytis sena spalva. Tai reikia turėti omenyje, jei siekiate visiškai kitokios išvaizdos sofos, nei turite dabar.