Kokia miego pagalvė bus geriausia Jums?

Kalbant apie kokybišką miegą, čiužiniai sulaukia tikrai daug dėmesio. Jūsų čiužinys yra didžiausia ir svarbiausia finansinė investicija, kurią atliksite gerindami savo miego kokybę. Tačiau kalbant apie tai, pagalvės yra beveik tokios pat svarbios, kaip ir Jūsų čiužinys.

Jei miegate ant nusidėvėjusios pagalvės ir kasnakt ją visaip lankstote, kad jaustumėtės patogiai, tai ženklas, kad metas įsigyti naują miego pagalvę. Net jei Jūsų pagalvė nėra dar labai sena, ji gali būti ne geriausias pasirinkimas Jūsų patogumui ir gerai savijautai po nakties miego.

Klausiate, kodėl Jūsų pagalvė tokia svarbi? Tinkama pozicija miegant yra raktas į ramų miegą naktį ir gerą savijautą pabudus. Jūsų pagalvė padeda palaikyti sveiką miego laikyseną. Kaip ir čiužinio atveju, renkantis tinkamą pagalvę, svarbu ir patogumas, ir atrama. Jums tinkamiausia pagalvė yra ta, kuri tinkamai palaikytų galvą, kaklą ir pečius.

Kaip išsirinkti tinkamiausią pagalvę miegui?

Pagalvės pasirinkimas yra labai individualus procesas. Kalbant apie tinkamos pagalvės pasirinkimą, tikrai nėra vienos pagalvės dydžio, formos ar medžiagos, kuri tiktų visiems. Geriausias būdas rasti Jums tinkančią pagalvę, yra nustatyti savo individualius kriterijus ir vadovautis savo nuojauta, kas Jums patogiausia ir tinkamiausia.

  1. Užpildas/pluoštas
    Yra daugybė pagalvių užpildymo variantų. Specializuotose parduotuvėse galimi šie pagalvių užpildai: avių vilna, pūkai/plunksnos, poliesteris, viskoelastinis porolonas ir daugelis kitų.
  2. Užpildo svoris
    Pūkinės ir sintetinės pagalvės yra lengvesnės nei kitos. Jūsų pagalvės svoris priklauso nuo asmeninių pageidavimų. Jei miego metu mėgstate pakeisti pagalvės formą ir perkelti ją kartu su savimi, lengvesnė pagalvė gali būti geresnis pasirinkimas.
  3. Užpildymo kokybė
    Kiekvieno tipo pagalvės kokybė yra svarbi patogumui, palaikymui ir ilgaamžiškumui – tai atsispindės ir kainoje. Kai nuspręsite, kokio tipo pagalvės užpildas Jums tinka, pasirinkite aukščiausios kokybės pagalvę iš mūsų asortimento.
  4. Dydis
    Daugumai žmonių standartinio dydžio pagalvės yra pakankamai didelės. Jei Jums labiau patinka didesnės miego pagalvės, viskas gerai. Svarbiausia, kad Jūsų galva, kaklas ir pečiai sutaptų su stuburo linija. Taip pat, turėtumėte įsitikinti, kad pagalvės užvalkalas tinkamai priglunda prie pačios pagalvės. Nekiškite didelės pagalvės į per mažo dydžio užvalkalą arba atvirkščiai.
  5. Audinys
    Pagalvėms uždengti naudokite aukštos kokybės, kvėpuojančius audinius. Pagalvių užvalkalai prailgina pagalvės tarnavimo laiką, apsaugo ją nuo dėmių ir prakaito. Audinys, skirtas užvalkalams, gali būti labai įvairus: skirtingų spalvų ir raštų, su užrašais ar paveikslėliais.