Belaidė apsaugos sistema – ramybei ir saugumui

Savo turto bei artimųjų apsauga esame suinteresuoti visi. Vienas patikimiausių bei laiko patikrintų būdų tam užtikrinti yra ne kas kitas, kaip apsaugos sistemos įrengimas. Saugos tarnyba gali pasiūlyti ne tik įprastas laidines apsaugos sistemas, bet ir šiuolaikiškas belaides apsaugos sistemas Jūsų ramybei bei saugumui užtikrinti.

Kas yra belaidės apsaugos sistemos?

Belaidės apsaugos sistemos – tai moderni ir šiuolaikiška apsaugos sistema gyvenamiesiems namams, verslo objektams, sodo nameliams, garažams ir t. t. Patikimos, lengvai valdomos bei praktiškai nepastebimos apsaugos sistemos gali būti pritaikomos, atsižvelgiant į kiekvieno individualius poreikius, norus bei galimybes.

Kokios sudedamosios dalys sudaro belaidę apsaugos sistemą?

Belaidė apsaugos sistema yra sukomplektuota iš keleto sudedamųjų dalių. Pagrindinė iš jų yra pati belaidė apsaugos sistema (kitaip dar vadinama centralė). Ji yra įrengiama kartu su kitais šios apsaugos sistemos komponentais, t. y., belaidžiais judesio jutikliais. Belaidžiai judesio jutikliai yra skirti judesių fiksavimui saugomose patalpose. Vieną jutiklį turintis belaidės apsaugos komplektas yra pasirenkamas tada, kai norima apsaugoti vieną patalpą. Du jutiklius turintis belaidės apsaugos komplektas puikiai tarnauja tada, kai yra norima užtikrinti dviejų patalų apsaugą. Trijų patalpų apsaugai yra pasirenkami belaidės apsaugos komplektai, turintys tris jutiklius ir pan. Pažymėtina, kad belaidžio jutiklio veikimo nuotolis, skaičiuojant nuo centralės, yra nuo 35 m iki 70 m., o veikimo kampas – iki 87 laipsnių.

Dar vienas belaidės apsaugos sistemos elementas yra magnetinis langų ir / ar durų jutiklis, kurio pagrindinė funkcija – įvairių atsidarančių mechanizmų, kaip jau minėtos durys bei langai, stebėjimas. Šio jutiklio veikimo nuotolis, skaičiuojant nuo centralės, yra nuo 40 m iki 70 m. Pažymėtina, kad vieno magneto jutiklio, įrengiamo ant pagrindinių durų, ir vieno judesio jutiklio, įrengiamo pagrindinėse patalpose, visiškai pakanka nedidelio buto, esančio ne pirmame ir nepaskutiniame namo aukšte, apsaugai.

Vidaus sirena yra „garsiausia“ belaidės apsaugos sistemos dalis, kuri garsiniu signalu įspėja aplinkinius apie saugos pažeidimus, įsibrovimo į patalpas ir kitais atvejais. Be to sirena kiekvieną kartą informuoja, kai tik belaidė apsaugos sistema yra įjungiama bei išjungiama.

Belaidė apsaugos sistema yra įjungiama, išjungiama, valdoma bei konfigūruojama, panaudojant belaidę LCD klaviatūrą. Ši klaviatūra – tai dar viena belaidės apsaugos sistemos dalis, kuri įprastai yra montuojama tokiose patalpų vietose, kad būtų galima užtikrinti patogų naudojimąsi įrengta apsaugos sistema, pavyzdžiui, prie išėjimo iš patalpų durų.

GPRS siųstuvas su SIM kortele yra dar vienas belaidės apsaugos sistemos komponentas, užtikrinantis, kad į Stebėjimo ir valdymo centrą būtų perduodami reikiami signalai.

Pažymėtina, kad apsaugos sistemą galima susikomplektuoti ir pagal savo asmeninius poreikius, įrengiant, pavyzdžiui, belaidžius dūmų jutiklius, vandens jutiklius ir kt. Į ką atkreipti dėmesį, susikomplektuojant apsaugos sistemą pagal savo poreikius,  Jums visada kompetentingai patars ir Saugos tarnyba.

Ar belaidės apsaugos sistemos įrengimas yra sudėtingas?

Belaidės apsaugos sistemos įrengimas, pasak šias sistemas diegiančių specialistų, nėra sudėtingas, be to tai galima padaryti labai greitai, t. y., vos per vieną – dvi valandas. Pažymėtina, kad, įrengiant belaides apsaugos sistemas, nebus pažeistos namų sienos, todėl po tokio tipo apsaugos sistemos įrengimo nebus poreikio atlikti jokių remonto darbų, įskaitant smulkius kosmetinius darbus. Atkreipkite dėmesį, kad belaidės apsaugos sistemos įrengimui yra būtinas 220V maitinimas.

Ar belaidė apsaugos sistema reaguoja į gyvūnus?

Speciali technologija, kuri yra naudojama belaidėse apsaugos sistemose, užtikrina, kad Jūsų ramybė nebūtų drumsčiama netikrais signalais, t. y., apsaugos sistema nereaguoja į gyvūnų, sveriančių iki 18 kg, judesius.