Į ką atkreipti dėmesį renkantis kojines darbui?

Ūkininkai, sandėlių darbininkai, medkirčiai, sodininkai, suvirintojai, dažytojai, stogdengiai, pašto darbuotojai, geodezininkai, elektrikai, santechnikai, montuotojai, ekskavatoriai… Sąrašas tęsiasi ir tęsiasi. Visiems šiems darbuotojams reikia ne tik geros ir saugios darbo uniformos, bet ir patogių ir kokybiškų kojinių, kurios saugo ne tik žmonių pėdas, bet ir tausoja, neleidžia greitai susidėvėti avalynei.

Šiame įraše pateiksime keletą patarimų, kaip išsirinkti geriausias kojines darbui, kad ir kokį darbą atliktumėte. Sužinosite, į ką būtent reikia atkreipti dėmesį, renkantis geras kojines darbui. 

Koks darbas?

Norint išsirinkti geriausias kojines darbui, pirmiausia reikia užduoti sau klausimą, kokį darbą dirbate, ką veikiate daugiausia: gal daug stovite arba kaip tik priešingai – daug judate?

Rinkoje yra kojinių, kurios sukurtos specialiai tiems, kurie visą dieną stovi ant kojų bet kokiomis sąlygomis, dažnai avėdami darbinius batus. Ūkininkai, miško kirtėjai, suvirintojai, statybininkai ir kt. Jei tai atrodo kaip jūsų darbas, skaitykite toliau. Šį įrašą skirsime tokio tipo darbuotojams ir paaiškinsime, kaip išsirinkti tinkamiausias kojines, į ką atkreipti dėmesį.

Į darbą orientuotos funkcijos

Galite turėti geriausius technine prasme darbo batus pasaulyje, bet jūsų kojos nebus laimingos, jei mūvėsite niekam tikusias kojines, nes tai ne tik kad nepadės jūsų pėdoms ištverti ilgą ir sunkią darbo dieną, bet ir gadins batus, nes ilgainiui šie greičiau susidėvės. 

Geriausios ir patogiausios darbo kojinės, skirtos darbui yra kojinės, kurių nepastebi. Kojinės, kurios uždėtos ten, kur ir turi būti (t. y., pasirinktas tinkamas dydis), sugeba išgarinti drėgmę, prireikus izoliuoja šilumą arba priešingai – neleidžia kojoms perkaisti darbo batuose (tai vadinama termoreguliacija) ir veikia kaip apsauga pėdai ir, žinoma, avalynei.

Taigi, kokių savybių turėtumėte reikalauti rinkdamiesi kokybiškas kojines darbui?

  • Paminkštinti kulnai ir pirštų pagalvėlės
  • Patvarumas didelio susidėvėjimo zonose
  • Atsparumas trinčiai
  • Temperatūros valdymas (dar žinomas kaip termoreguliacija)
  • Pėdų amortizacija

Kalbant apie pastarąjį punktą – amortizacija padeda apsaugoti kojas nuo smūgių ir galimų karštų taškų darbiniuose batuose ar kitoje standžioje avalynėje. Gera amortizacija taip pat gali reiškia daugiau merino vilnos audinio sudėtyje, kuri padeda sugerti drėgmę ir reguliuoti temperatūrą. Mūsų patirtis rodo, kad amortizacija reiškia geresnę dieną ir sveikesnes, ne tokias pavargusias kojas.

Labai svarbu skirti atitinkamą dėmesį geroms ir kokybiškoms kojinėms. Nes tai turi įtakos jūsų nuovargiui gale ilgos ir sunkios darbo dienos. Atkreipkite dėmesį į kojinių medžiagą. Rekomenduotina, kad tai būtų medvilninės kojinės arba, dar geriau, iš merino vilnos pagamintos kojinės darbui. Pastarosios ypatingos dėl savo termoreguliacinių savybių, be to, gerai apdirbtos yra labai minkštos (kas suteikia papildomos amortizacijos pėdoms) ir švelnios. Medvilninės kojinės darbui irgi yra geras pasirinkimas, jei nenorite išleisti daugiau pinigų nei esate įpratę kojinėms. Jos galbūt ir nėra tokios puikios kaip merino vilnos kojinės, tačiau tikrai už žemesnę kainą. Abu variantai yra geri, nes pagaminta iš natūralių medžiagų, užtikrinančių, kad koja darbo metu ilgomis valandomis neprakaituoja, nešąla, neskleidžia nemalonių kvapų ir pan.

Jei dirbate tokius sunkiu darbus kaip statybininkai, santechnikai, medkirčiai, elektrikai ir pan., jūs negalite numoti ranka į kojines. Taip, daugelis skiria didelį dėmesį lauko viršutiniams rūbams, batams, bet pamiršta kojines, svarbiausią jūsų pėdų draugą. Nedarykite to ir investuokite į lengvesnę darbo dieną jūsų kojoms.