Ką reikėtų žinoti apie naujų padangų pirkimą?

Jeigu turite automobilį, tuomet turėtumėte žinoti, kad naujų padangų pirkimas yra labai svarbus, kadangi tai gali nulemti jūsų  saugumą. Kartais nusipirkus naudotą automobilį, nesinori investuoti į naujas padangas, tačiau tai yra būtina. 

Įsitikinkite dėl gamintojo patikimumo

Prieš perkant padangas ar kitas automobilio dalis, visuomet įsitikinkite, kad gamintojas yra patikimas ir gamina kokybiškas prekes. Tarkime, Peugeot originalios dalys yra aukštos kokybės, o trišaliai gamintojai gali pasiūlyti panašias dalis, tačiau kur kas prastesnės kokybės. Padangoms galioja tokios pačios taisyklės, stenkitės rinktis tik žinomus gamintojus.

Padangos gali būti skirtingos

Beveik visos padangos atrodo labai panašiai. Jos yra gaminamos iš gumos ir turi protektorių ir raštą. Padangų gamintojų yra labai daug, todėl nenustebkite, jei pamatysite daugybę skirtingų gamintojų. Padangas reikia rinktis pagal savo automobilį ir vairavimo įpročius. Jeigu ruošiatės pirkti žiemines padangas, tuomet siūloma rinktis su minkštesnėmis gumomis, kad būtų geresnis sukibimas per ledą ir sniegą. O jeigu norite pirkti vasarines padangas, tuomet siūloma rinktis su kietesnėmis gumomis, kadangi jos gali ilgiau tarnauti per karštus orus. Reikėtų nepamiršti ir apie universalias padangas, kurios yra pritaikytos visiems metų laikams.

Sužinokite kada laikas keisti savo padangas

Nereikia būti jokiu mechaniku, kad suprasti kada atėjo laikas pasikeisti savo padangas. Tiesiog galite pažiūrėti į padangas ir matysite ar jos yra susidėvėjusios. Kelių eismo taisyklėse yra nurodomi reikalavimai padangų protektoriaus gyliui, todėl galite pasiimti liniuotę arba tam tikrą monetą ir įdėti į protektorių. Tokiu būdu Jūs žinosite, ar protektoriaus dar užtenka, kad galėtumėte dalyvauti eisme.

Pažiūrėkite senų padangų kodus

Jeigu nenusimanote apie padangų pirkimą, tai tikrai nėra problema, kadangi viskas yra labai paprasta. Tiesiog nueikite prie savo rato ir ant padangos pamatysite tam tikrus skaičius. Tarkime galite pamatyti 235/45 R18, o tai reiškia, kad padangos plotis yra 235 milimetrai. Antrasis skaičius rodo, kad padangos aukštis yra 45 procentais lygus padangos pločiui. Raidė R žymi padangos dydį. Tarkime minėtas R18 reiškia, kad padanga yra skirta 18 colių ratlankiui.

Dydis yra labai svarbu

Dažniausiai perkant internetinėse parduotuvėse, jums gali tekti pažymėti savo automobilio markę, modelį ir pagaminimo metus. Kuomet pažymite visą reikalingą informaciją, tuomet išvysite visus padangų pasirinkimus, Jūsų automobiliui. Tačiau neskubėkite iš karto pirkti pačių pirmų parodytų padangų. Jūsų ratlankiai gali būti neoriginalūs, todėl svarbu atkreipti dėmesį į ,,R 1x” raidelę. Jokiais būdais nepirkite mažesnių arba didesnių padangų, nes jos bus tiesiog netinkamos. 

Perskaitykite pirkėjų atsiliepimus

Jeigu perkate padangas internetinėje parduotuvėje, tuomet galite pasitikrinti ar žmonės nėra palikę kokių nors komentarų. Jeigu nerandate komentarų, tuomet galite paieškoti internete informacijos apie tas padangas. Dažnas atvejis, kuomet internete galima rasti ekspertų nuomonių ir įvertinimų. Brangiausios padangos ne visuomet reiškia, kad jos bus pačios geriausios. Kartais pigesnės padangos turi aukštesnės kokybės, nei pačios brangiausios. 

Nuspręskite, kurias pirksite

Kuomet perkate padangas, atkreipkite dėmesį į siūlomą garantiją. Kai kurie gamintojai yra nurodę tam tikrą kilometrų skaičių, kiek galite pravažiuoti su tomis padangomis. Reikėtų nepamiršti, kad padangos skleidžia garsus, todėl rekomenduojama rinktis tas, kurios turės mažiausią skleidžiamą triukšmą, kad Jūsų neerzintų. Taipogi, padangų gamintojai šiais laikais parašo ir degalų sąnaudų klasę su tomis padangomis. Jeigu Jums tikrai rūpi saugumas, tuomet nepamirškite atkreipti dėmesio į sukibimo su šlapia kelio danga klasę. 

Naujas padangas galite įsigyti čia: https://www.autoaibe.lt/padangos/