Drabužiai ilgiau išlaikys puikią pirminę išvaizdą, jei prižiūrėdami juos, atsižvelgsite, iš ko jie buvo pagaminti

Daugelis iš mūsų puikiai žinome, koks yra tas jausmas, kai įsigyjame išsvajotą suknelę ar kostiumėlį ir norime, kad naujasis mūsų pirkinys kuo ilgiau mus džiugintų puikia priminę savo išvaizda. Tačiau, ar taip ir bus, priklausys nuo tam tikrų taisyklių. Na, o viena jų yra ta, kad prižiūrint drabužį, visų pirma, reikėtų  atsižvelgti į tai, iš kokio audinio jis buvo pagamintas. Ne paslaptis, kad audiniai vienas nuo kito skiriasi savo ypatybėmis, todėl tos priežiūros taisyklės, kurios tinka linui ar medvilnei, nebūtinai tiks tvidui ar vilnai. Taigi, kviečiame susipažinti su svarbiausiomis audinių priežiūros taisyklėmis. 

Ne paslaptis, kad trikotažiniai drabužiai šiandien yra labai populiarūs, nes puikiai tinka kasdienai – tiek keliaujant apsipirkti, tik į darbą, tiek pasivaikščioti ir t.t. Na, o svarbiausia taisyklė, kaip turėtų būti prižiūrimi trikotažiniai audiniai, yra tokia: būtinai paisykite, kokios temperatūros vandeniu jie turėtų būtų skalbiami. Kokybiškų itališkų trikotažo audinių galite įsigyti https://www.have.lt/viskoze/trikotaziniai-audiniai

Lininiai drabužiai – dar vienas labai populiarus pasirinkimas, kadangi jie atrodo estetiškai ir yra tiesiog nepamainomi atėjus vasarai, nes puikiai praleidžia orą. Visgi, jei žinosite, kaip tinkamai prižiūrėti šiuos drabužius, jiems jums tarnaus labai ilgai. Smulkesnius lininius drabužius galima plauti rankomis, na, o, jei vis dėlto, nuspręsite šią užduotį patikėti skalbimo mašinai, tuomet užtikrinkite, kad ji nebūtų perkrauta, kad visi joje esantys skalbiniai galėtų judėti laisvai. Ar galima džiovinti lininius drabužius džiovinimo mašinoje? Šis klausimas yra aktualus daugeliui ir neretai sukelia daug diskusijų. Tad pats metas įsiminti, kad iš lino pagaminto drabužiai tikrai gali būti džiovinami šiame įrenginyje. Na, o kalbant apie šių drabužių lyginimą, tai svarbiausias dalykas, kurį reikėtų prisiminti yra tas, kad geriausias lininius drabužius lyginti tuomet, kai jie dar šiek tiek drėgni. 

Ne paslaptis ir tai, kad iš šilko pasiūti drabužiai yra mėgstami dėl to, kad kuria prabangos, elegancijos įspūdį ir atrodo labai žavingai. Visgi, reikėtų žinoti kaip tinkamai prižiūrėti šiuos drabužius, kadangi tik tokiu atveju, galėsite ilgai mėgautis puikia pirmine jų būkle. Viena svarbiausių taisyklių, kurią reikia atminti, yra ta, kad šilkiniams drabužiams skalbti geriausiai tinka minkštas vanduo. Minkštas vanduo yra geriausias pasirinkimas iš šilko pasiūtiems drabužiams todėl, kad kietame vandenyje esantys mineralai gali sugadinti trapią šilko audinio struktūrą. Taip pat reikėtų vengti pernelyg karšto vandens, puikiai tiks šiltas. Na, o, jei nuspręsite leisti šilkiniams drabužiams išdžiūti natūraliai, tai tokiu atveju, reikėtų vengti saulės atokaitos, nes jos spinduliai taip pat gali pažeisti šio audinio struktūrą bei paskatinti spalvos išblukimą. 

Šaltasis metų laikas neįsivaizduojamas be vilnonių audinių, nes būtent jie puikiai šildo ir suteikia jaukumo. Na, o, kad pastarieji tarnautų ilgai bei patikimai, tai reikėtų atminti, kad jie negali būti skalbiami karštame vandenyje. Taip pat reikėtų vengti gręžimo rankomis, nes dėlto jie gali prarasti puikią formą. 

Taigi, belieka tik daryti išvadą, kad skirtingi audiniai reiškia ir skirtingas priežiūros taisyklės. Na, o jei domina audiniai Vilniuje, Kaune ar kituose miestuose, įsigykite juos internetu vos kelių mygtukų paspaudimu, ir prekes atsiimti galėsite bet kuriame Lietuvos mieste.