Kaip išsirinkti lovatiesę internetu?

Lovatiesė padeda apsaugoti patalynę ir čiužinį nuo dulkių ir nešvarumų, be to, ši interjero detalė gali pagyvinti miegamojo atmosferą. Lovatiesės internetu paskutiniu metu pasirenkamos vis dažniau, tačiau gana dažnai kyla klausimas, į kokius kriterijus vertėtų atsižvelgti ieškant pačios tinkamiausios lovatieses. Jei atkreipsite dėmesį į kelias pagrindines lovatiesių savybes, rasti tinkamus pasirinkimus galėsite gerokai paprasčiau.

Atkreipkite dėmesį į lovatiesės matmenis

Pirmiausia jums reikės apsispręsti, ar lovatiesė turės uždengti tik čiužinį, ar taip pat ir lovos kraštus. Jei norite, kad lovatiesė visiškai uždengtų lovą, vertėtų nepamiršti išmatuoti ir jos aukštį – ne tik ilgį ir plotį. Lovatiesių matmenys gali labai varijuoti, todėl išsirinkite tokį lovos užklotą, kuris atitiktų jūsų poreikius.

Kokią lovatiesės spalvą pasirinksite?

Lovatiesės spalva ir dizainas turėtų priklausyti nuo miegamajame esančių interjero akcentų. Vertėtų nepersistengti: jei miegamojo sienos yra ganėtinai ryškių spalvų, puikiu pasirinkimu bus neutralių atspalvių lovatiesė, ir atvirkščiai: jei interjere vyrauja blankios spalvos, lovatiesę galite paversti svarbiausiu miegamojo akcentu. Lovatiesės gali būti vienspalvės arba margintos įvairiais raštais: moderniame ar skandinaviško stiliaus miegamajame derės įvairiais geometriniais raštais margintos lovatiesės, o klasikiniame interjere – gėlių motyvais puoštos lovatiesės.

Audinio priežiūros ypatumai

Lovatiesę, kaip ir patalynės užvalkalus, rekomenduojama skalbti bent kartą per savaitę. Būtent todėl naudinga pasidomėti, kokie yra lovatiesės priežiūros ypatumai: ar ją galima skalbti pakankamai aukštoje temperatūroje, ar ją galima džiovinti džiovyklėje, ir t.t.

Lovatiesės kaina

Renkantis lovatiesę internetu galima nustatyti tam tikrą kainų intervalą: pavyzdžiui, jei svarstote įsigyti lovatiesę, kurios kaina svyruoja nuo 100 iki 120 eurų, šią prekių savybę galite pažymėti produkcijos atrankos filtre, ir tai jums padės paprasčiau išsirinkti tinkamą lovatiesę.